Automatisk oplæsning:

Daka-fremgang fortsætter: Resultat før skat runder 200 mio. kr

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Dakas fremgang fortsætter. De seneste år har årets resultat forbedret sig hvert år, og i år runder det 200 millioner kroner før skat.

Daka har landet et af sine bedre resultater i nyere tid. Daka havde i 2020 et resultat før skat på 206 millioner kroner før skat. Det er en markant fremgang i forhold til de foregående år. Daka havde sidste år et resultat på 187,6 millioner kroner før skat, og året før det lød resultatet før skat på 121 millioner kroner før skat.

- Det gode resultat er især påvirket af ekstraordinært gode afsætningspriser, på de færdigvarer vi producerer, men også af en særdeles effektiv drift generelt. Dette har gjort det muligt at gennemføre en betragtelig prisnedsættelse på afhentning af døde dyr hos landmændene, fra 1. april 2021, skriver Daka i en pressemeddelelse.

- Derudover var opgaven med håndteringen af minkkroppe særligt stor i 2020, og det har også haft en positiv indvirkning på resultatet i 2020. Desværre er minkforretningen afviklet fremover med nedlukningen af sektoren, og det vil påvirke resultaterne negativt fra 2021 og fremover, skriver Daka.