Lyt til artiklen:

Danish Agro er kåret som Danmarks bedste praktiksted

00:00
Hastighed: ???x
03:31

Hos Erhvervsakademi Aarhus havde en enig jury tre uger forinden kåret praktikopholdet hos grovvareselskabet Danish Agro som det bedste og således sendt det videre til landsfinalen.

Landets syv øvrige erhvervsakademier havde holdt lignende lokale finaler og kåret en vinder, så i alt otte praktikophold fra otte forskellige virksomheder deltog ved landsfinalen. Det er de studerende ved erhvervsakademierne, der nominerer den virksomhed, hvor de har været i praktik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var således også de studerende, der til landsfinalen stod på scenen og fortalte om deres praktikophold og præsenterede deres bevæggrunde for nomineringen af deres praktikvirksomhed for juryen.

Her fremførte jordbrugsteknologstuderende Michelle Nielsen sin præsentation af den betydelige faglige og personlige udvikling, som hun oplevede under sit praktikforløb hos Danish Agro, hvor hun var i ni uger i grovvareselskabets svineafdeling.-

Min oplevelse som praktikant i Danish Agro var, at medarbejderne i svineafdelingen var meget imødekommende og gode til at supportere mig i forløbet, hvis jeg kom i tvivl om egne evner. De har taget mig dybt seriøst. De har støttet mig og hjulpet mig gennem alt. De har behandlet mig ligeværdigt og som en af dem. Jeg er blevet udfordret helt vildt, og jeg føler i den grad, at jeg har været prøvet af, men på en god måde. Jeg fik en god opstart og er blomstret op undervejs, både fagligt og personligt, forklarer Michelle Nielsen om sin nominering af Danish Agro.

Unge talenter

- Tiltrækningen af unge talenter har i en årrække haft særligt fokus i Danish Agro, så her modtages prisen med ekstra glæde og stolthed.- Det er et fantastisk skulderklap til os som virksomhed, at vi vinder denne pris, og vi er både glade og stolte over anerkendelsen. Vi har i Danish Agro de seneste år i kraft af både vores trainee-program, et styrket samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og som praktiksted været fokuserede på at være attraktiv for unge talenter, siger Group HR Director i Danish Agro, Fabian Thorsager Scheffler.

- I Danish Agro gør vi meget ud af at tilbyde et læringsrum for vores praktikanter, hvor vi lytter til deres ideer og tanker, er tydelige omkring opgaverne og støtter dem i forløbet. Vi er derfor utrolig glade for, at Michelle Nielsen som praktikant hos os har oplevet et så udviklende og spændende forløb, at det går hele vejen til sejren her i landsfinalen, fortæller Fabian Thorsager Scheffler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stemningen var både god og intens i Centralværkstedet i Aarhus, hvor landsfinalen blev afholdt, og hvor de mange kvadratmeter tillod, at både de studerende, jury og repræsentanter fra de nominerede virksomheder kunne være til stede. Det var tydeligt ved alle finaleoplæggene, at et inspirerende praktikophold kan gøre en verden til forskel for de unge studerende, når det gælder om at sætte kursen for deres uddannelsesforløb og faglige og personlige udvikling.

Publikumspris

Dette var således også tilfældet for Michelle Nielsen:

- Inden jeg startede i praktik, var jeg meget usikker, og det gjorde mig tit nervøs. Jeg var bange for at sige noget forkert, og janteloven holdt mig nede. Men i dag er jeg en forandret person, fordi jeg er langt mere selvsikker end før. Praktikken har i høj grad været en personlig succes, og den har gjort mig glad. Undervejs i praktikken søgte jeg en stilling som trainee i Danish Agro. Den fik jeg. Så nu glæder jeg mig helt vildt til september, hvor jeg skal starte, fortalte Michelle Nielsen medrivende fra scenen i sin præsentation, der sikrede hende Publikumsprisen og Danish Agro prisen som Årets Erhvervsakademipraktik 2021.