Automatisk oplæsning:

Hver tredje landmand er dårligt sikret ved alderdom og ulykke

00:00
Hastighed: ???x
00:00

33 procent af de nordjyske landmænd har slet ingen eller utilstrækkelig pensionsordning og mangelfulde personlige forsikringer.

At hver tredje nordjyske landmand har en utilstrækkelig pensionsordning og mangelfulde personlige forsikringer stiller dem dårligt ved alderdom, ulykker eller dødsfald. Det oplever pensions- og forsikringsmæglerne Klink & Jensen, der netop er begyndt at rådgive om pension på det nordjyske landbrugsmarked.

En stor del af de nordjyske landmænd er meget dårligt stillede, når de engang skal på pension, eller hvis de bliver syge. Kommer de ud for dødsfald, er der ikke taget hensyn til deres efterladte.

Det er dét billede, der tegner sig, når Arne Justesen besøger nordjyderne for at gennemgå deres pensionsordninger og personlige forsikringer. Han er pensionsmægler ved pensions- og forsikringsmæglervirksomheden Klink & Jensen og har 34 års erfaring på området.

- Jeg er meget overrasket over, at pension og personlige forsikringer har været så nedprioriteret i landbruget. Det ser værre ud hos landmændene, end jeg oplever i andre brancher, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ingen pensionsordning

Det generelle billede hos Klink & Jensen, der dækker hele landet, er, at landmændene overordnet set er dårligt dækkede. De oplever, at en tredjedel af dem, de kommer i kontakt med, hverken har pension eller forsikring.

Indtil videre er det hver fjerde nordjyske landmand, Arne Justesen har besøgt, der ikke har haft hverken pension eller personlig forsikring.

- Der er ingen lønmodtagere, der kunne forestille sig at undvære en pensionsordning, og landmændene indbetaler selv til deres ansattes pensionsordning, men hver fjerde har ikke en ordning selv, siger Arne Justesen.

Det betyder, at rigtig mange landmænd skal leve af deres folkepension alene.

Han hører også, at mange landmænd betragter deres ejendom som deres pensionsopsparing. Men det er en usikker pensionsordning, vurderer han.