Hos Bæredygtigt Landbrug er man stærkt kritiske overfor at regeringen i sit landbrugsudspil har gemt et voldsomt kvælstofkrav som en del af et klimaudspil.

Det er ifølge Bæredygtigt Landbrug endnu ikke gået op for politikerne, hvor alvorligt regeringens landbrugsudspil i virkeligheden er. Fordi man har sat klima og kvælstof sammen. Da de første detaljer blev lækket aftenen før regeringen afholdt pressemøde om sit udspil på landbrugsområdet den 28. april lød alt umiddelbart godt, men den plan, der nu er blevet lagt frem for Folketingets øvrige politikere er ifølge Peter Kiær, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, dybt problematisk.

- Regeringen fører folk bag lyset. Det gør de ved at sige, at man gerne vil holde hånden under landbrugets arbejdspladser og siger, at innovationen i landbruget skal fortsætte med baggrund i en stærk produktion, men når man så læser i teksten, at man i 2030 vil reducere den udledte mængde kvælstof med 15000 tons, så er det jo én til én det forslag Aarhus Universitet er kommet frem med. Nemlig at kvælstofudledningen skal reduceres til de her 37000 tons N, lyder det fra Peter Kiær, som fortæller, at det vil betyde en udfasning af den danske landbrugsproduktion, og derfor taler regeringen med to tunger i sit udspil.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.