Lyt til artiklen:

Minkerhvervet kommer på museum

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Efter pressemødet i begyndelsen af november 2020, hvor det blev fastsat, at alle minkbesætninger skulle aflives grundet en særlig Covid-19-variant, blev det pludselig en presserende opgave at få et overblik over, hvad museet havde i samlingerne, der kunne dokumentere pelsdyrbranchen i Hjørring Kommune, som museet og arkivet dækker, skriver Vendsyssel Historiske Museum på sin hjemmeside.

Derfor søger museet genstande fra farmene og følgeerhvervene som for eksempel minkfælder, taner, afklipsere, skind af forskellige typer og produkter fremstillet af skind - nøgleringe, hårelastikker, jakker og så videre, skriver museet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arkivet søger materialer af papir som fotografier fra farme, udstillinger og lokale følgeerhverv, reklamemateriale, materialer vedrørende køb og salg, skriftlige erindringer om at have været en del af pelsdyrbranchen mv. I forhold til fotografier er der mulighed for, at giveren kan beholde originalerne, hvis blot Historisk Arkiv kan låne dem og scanne dem ind til samlingen

Fælles for alle materialer er, at de skal have tilknytning til det geografiske område, som Hjørring Kommune dækker i dag.

For at aflevere genstande til museet eller høre nærmere herom kan museumsinspektør Chrestina Dahl kontaktes.