Lyt til artiklen:

Tom Axelgaard vil genvinde respekten for dansk landbrug

00:00
Hastighed: ???x
02:51

I netværket FarmVision skal de mest visionære kræfter i den danske agrosektor ved brug af fakta og sund logik forsøge at genvinde tilliden og respekten fra resten af samfundet, for det er ifølge Tom Axelgaard, initiativtager til det nye netværk, på høje tid, at agrosektoren selv tager ansvar for udviklingen af fremtidens landbrug i Danmark.

Det skriver Farmbrella i en pressemeddelelse.

- Dansk landbrug og fødevareproduktion har i mange år lidt under manglende tillid og respekt fra det øvrige samfund, men jeg tror faktisk at klimaproblematikken, som er så meget i fokus i dag, kan blive en løftestang for dansk landbrug. Gennem den kan landmændene måske genvinde den respekt, som de reelt fortjener, siger Tom Axelgaard som ser frem til at dele sin vision med resten i af branchen og få etableret et netværk, der sammen kan udvikle landbruget.

Øverst på dagsordenen til et åbent online introduktionsmøde til FarmVision den 29. april er klimaet og den fortsatte udvikling og effektivisering af landbrugsproduktionen i Danmark samt dansk landbrugs vigtige rolle som foregangsland for sektoren i hele verden. En rolle, som ikke skal tages for givet.

- Hvis ikke vi gør noget, så kan vi meget vel risikere, at vi får afviklet store dele af dansk landbrug, og ikke mindst den animalske produktion. Og paradokset er, at indgangsvinklen til afviklingen af dansk landbrug, er, at vi skal få et bedre klima, at vi skal få en bedre verden at leve i - men det har lige nøjagtig den modsatte effekt, siger Tom Axelgaard som mener, at vi i stedet skal ændre vores adfærd og finde nye måder at producere fødevarer på i balance med naturen, og her er dansk landbrug og fødevareproduktion allerede i førersædet i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

100 procent klimaneutralt

Ifølge Tom Axelgaard skal landbrugsproduktionen være bæredygtig i ordets fulde betydning, hvilket ifølge vestjyden betyder, at agrosektoren i fremtiden skal producere kvalitetsprodukter med et 100 procent neutralt CO2 aftryk.

- Det hele handler om ressourcer og indvirkning i hele produktets værdikæde, og det er ikke blot bæredygtigt fra et klimamæssigt synspunkt - det sparer også både tid og ressourcer at tænke agrosektoren ind som en løsning på mange af de udfordringer, vi som samfund står overfor, fortæller Tom Axelgaard og fortsætter:

- Det skal ikke være nogen sovepude, for der er stadigvæk uendeligt mange ting, man kan gøre bedre, men danske landmænd er bestemt blandt dem, der er allerbedst på vej.

Farmbrellas platform

Hos Farmbrella ser direktør Christina Elgaard frem til at netværksvirksomheden skal stå for at facilitere FarmVisions netværksmøder under ledelse af Tom Axelgaard.

- Det her netværk er meget vigtigt for hele agrosektoren, og i Farmbrella er vi stolte af at lægge platform til FarmVision, der skal arbejde med de overordnede visioner for fremtidens landbrug, så made in Denmark fortsat vil være et kvalitetsstempel rundt omkring i verden.