Lyt til artiklen:

Horsens Dyrskue og Madmarked aflyses i år

00:00
Hastighed: ???x
03:44

Arrangørerne af dyrskuet i Horsens har besluttet at aflyse arrangementet, som skulle have været holdt den 19. og 20. juni. De lægger ikke skjul på, at det har været en meget svær beslutning at træffe, men corona-situationen skaber for stor usikkerhed.

Det skriver Horsens Dyrskue og Madmarked i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har troet og håbet på, at det kunne lade sig gøre, men trods lempelser i forsamlingsforbuddet er der stadig meget, der er usikkert, siger formanden for Horsens Dyrskue og Madmarked, Peter Søgaard Mortensen, der netop har truffet beslutningen sammen med den øvrige bestyrelse.

- Der er stadig mange forbehold, og det er svært at holde god afstand til et arrangement som det her. Vi oplever, at vores udstillere og frivillige hjælpere er usikre, og det er svært at give garantier. Lempelserne kom alt for sent, og hvis vi gennemfører, spørger vi os selv, hvad det så er for et dyrskue, vi får holdt.

Det er nu andet år i træk, at dyrskuet aflyses på grund af corona, og Peter Søgaard Mortensen beklager beslutningen, som bestyrelsen er kede af, men har fundet det nødvendig at træffe.

- Hvis hverken udstillere eller tilskuere tør komme, bliver det jo alligevel ikke det dyrskue og madmarked, vi gerne vil holde, siger han.

Al for sen en udmelding

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektleder Mette Hein og hendes stab var ellers godt i gang med planlægningen, men ligesom formanden oplever hun også en meget stor usikkerhed fra de involverede.

- Vi ved stadigvæk ikke, hvornår det store forsamlingsforbud bliver lempet og med hvilke forbehold. Og vi må bare konstatere, at vi ikke er gearet til så stor en usikkerhed så tæt på afviklingsdatoerne, hvis vi forsat skal kunne stå inde for den oplevelse vi giver alle folk på pladsen og ikke mindst vores gæster.

- Vi ved ikke, om det bliver noget med at lukke folk ind i hold, og vi har ikke lige en ekstra omgang frivillige, hvis der bliver brug for det. Vi møder en blandet tilbagemelding fra udstillere, hvor nogle gerne vil deltage, hvis situationen tillader det, mens andre melder fra. Overordnet set er vi dog utrolig glade for den store opbakning og tålmodighed alle har vist os. - Men vi er nu så tæt på, at vi ikke kan fortsætte planlægningen med den store usikkerhed, der stadig hersker, siger hun.

Fejrer jubilæum næste år

Der var ellers lagt op til et helt særligt arrangement med ekstra festlige aktiviteter, fordi dyrskuets 150 års jubilæum skulle have været fejret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede sidste år skulle vi have fejret, at det var dyrskue nummer 150 i rækken, der skulle holdes, og vi var godt i gang med en række jubilæumsaktiviteter. Det hele blev så desværre aflyst og udskudt, og jubilæet skulle have været fejret her i sommer, siger Mette Hein.

Sætter "Plan B" i værk

Dyrskue-arrangørerne har overvejet situationen nøje i forbindelse med, at en aflysning kunne blive nødvendig. Og de har på den baggrund en "Plan B", som nu sættes i værk.

- Det er vigtigt for os, at vi stadig kan skabe oplevelser i bestræbelserne på at samle by og land, siger Mette Hein. Vi vil derfor arrangere nogle events, hvor folk kan få en oplevelse af, hvor fødevarerne kommer fra, og hvor de kan fornemme lidt af, hvad der sker i landbruget.

Horsens Dyrskue og Madmarked har på den baggrund planer om forskellige mindre arrangementer, f.eks. madmarked og besøg af dyr og landmænd i midtbyen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kunne også være noget med, at børn får mulighed for at vise deres kæledyr frem og deltage i små konkurrencer.

Giver ikke op

Trods to år med aflysning giver dyrskuefolkene ikke op, og de har allerede fastsat datoen for næste års dyrskue, som efter planen holdes den 18. og 19. juni 2022.

- Der er stadig en stor opbakning til Horsens Dyrskue og Madmarked, og der er mange gode grunde til, at vi skal holde fast i denne begivenhed, så vi vender stærkt tilbage næste år, siger Peter Søgaard Mortensen.