Automatisk oplæsning:

Regeringen udpeger ny formand for Klimapartnerskabet for life science og biotek

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Ester Baiget bliver ny formand for klimapartnerskabet for life science og biotek. Klimapartnerskabet vil fremadrettet styrke sit fokus på at indfri potentialerne i biosolutions og nye bioteknologiske klimaløsninger. Hvert af de 13 klimapartnerskaber har deres egen formand, som har kompetencer inden for partnerskabets fagområde.

Ester Baiget, CEO i Novozymes, er ny formand for klimapartnerskabet for life science og biotek. Den hidtidige formand, Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk, har ønsket at overdrage formandskabet, fordi det videre arbejde i klimapartnerskabet især vil fokusere på biosolutions som en væsentlig katalysator for den grønne omstilling.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt over at overtage formandsposten for klimapartnerskabet for life science og biotek. Jeg ser frem til at videreudvikle det store arbejde udført af Lars Fruergaard Jørgensen og partnerskabet. Danmark har en unik position inden for life science og biotek, og partnerskabet vil arbejde for at styrke den konkurrencefordel. Specifikt for biotek bør Danmark være centrum for at udvikle de biosolutions, der er nødvendige for at bygge en bæredygtig fremtid, siger Ester Baiget.

- Jeg vil gerne takke Lars Fruergaard Jørgensen for hans store arbejde med klimapartnerskabet. Lars har sejlet skibet trygt ud fra havn og har nu givet roret videre til Ester Baiget. Med Ester som formand for klimapartnerskabet for life science og biotek står vi nu rigtig stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne. Det er vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet finder de bæredygtige løsninger, så vi skaber de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til Danmarks ambitiøse klimamålsætning og skabe et nyt grønt erhvervseventyr, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce