Automatisk oplæsning:

Fødevareminister lancerer landsdækkende karavane om danskernes madvaner

00:00
Hastighed: ???x
00:00

De officielle kostråd er blevet opdateret, så danskerne kan spise både sundere og mere klimavenligt. Derfor lancerer fødevareminister Rasmus Prehn et virtuelt forsamlingshus med nogle af landets skarpeste debattører.

Hvad har en tv-kok, en ung klimaforkæmper og en kvægavler til fælles? Det kan danskerne få svar på, når fødevareminister Rasmus Prehn kickstarter en række debatevents under overskriften "Det Virtuelle Forsamlingshus" tirsdag 20. april 2021 med deltagelse af otte af Danmarks skarpeste debattører inden for kost og madvaner.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

- Jeg er så glad for, at der er vilje hele vejen rundt til at debattere kostrådene og hvordan vi kan skrue på vores madvaner. For vi skal have alle med, hvis vi skal spise sundere og
begrænse klimaftrykket af den mad, vi spiser. Det er virkelig her, vi kan gøre en kæmpe forskel. Og bølgerne går højt, når vi taler om vores madvaner, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Det første forsamlingshus bliver til i samarbejde mellem Fødevareministeriet og Tænketanken Frej under temaerne "Skal vi udfase kødet?" og "Kan danskerne ændre vaner?" I panelet sidder blandt andre kokken Claus Holm, klimaforkæmper Selma de Montgomery fra foreningen Fridays for Future, 3F-formand Per Christensen og den konventionelle landmand Peter Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forsamlingshuset sendes virtuelt fra Fødevareministeriet tirsdag 20. april klokken 17 til 19, så danskerne kan se med mens de forbereder aftensmaden. Det er gratis at deltage.

- Jeg glæder mig helt usigeligt til at debattere og forhåbentlig opleve, at vi kan finde fælles bud på, hvordan vi sammen kan forandre vores madvaner. Og jeg håber, at danskere i hele landet vil være med hjemmefra, mens de laver mad og spiser sammen. Og forhåbentlig fortsætter debatten derude efter mødet, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

De efterfølgende virtuelle forsamlingshuse løber af stablen i løbet af 2021, hvor uddannelsessteder og arbejdspladser over hele landet er værter ved livlige og skarpe debatter med fødevareministeren, der giver flere danskere mod på at ændre kostvaner.