Automatisk oplæsning:

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunde med fire dage efter pres fra L&F

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Vi har lyttet til bekymringen hos landmændene og deres konsulenter og er enige med Landbrug & Fødevarer om at skubbe fristen for at give de sidste ansøgere ro til at komme trygt i mål, siger Landbrugsstyrelsens direktør Jette Petersen.

De seneste uger har tusinder af landmænd og landbrugskonsulenter knoklet ved computeren for at blive klar med deres ansøgning om arealstøtte inden fristen den 16. april. Det har givet så meget pres på Landbrugsstyrelsens ansøgningssystem, at det har udløst bekymring i erhvervet og et ønske om, at styrelsen forlænger ansøgningsrunden.

Nu imødekommer Landbrugsstyrelsen ønsket og giver landbruget to ekstra hverdage til at komme i mål. Den nye ansøgningsfrist hedder dermed tirsdag 20. april ved midnat.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi har oplevet en voldsom spidsbelastning og har fulgt udviklingen tæt for at sikre, at vi kunne nå i mål som planlagt. Selv om travlheden har givet lange svartider og til tider træghed i systemet, har vi været fortrøstningsfulde, fordi vi kunne se, at ansøgningerne tikkede ind i stort tal. Men der er meget forskellige vilkår hos vores kunder, og nu er der et behov for, at vi letter presset på både systemer og mennesker. Jeg ved, at konsulenter har knoklet til langt ud på aftenen, og nu giver vi lidt luft, så alle kommer trygt i mål, siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tirsdag var den hidtil travleste dag i ansøgningsrunden, hvor Landbrugsstyrelsen modtog 1.357 nye ansøgninger på en dag.

L&F: Tak for det lydhøre samarbejde

Landbrug & Fødevarer modtager nyheden om forlængelse med lettelse og anerkendelse. Klimadirektør Niels Peter Nørring kvitterer for, at både Landbrugsstyrelsens medarbejdere og konsulenterne har gjort en jætteindsats for at få ansøgningerne i hus.

- Ligesom alle landbrugskonsulenterne knokler med ansøgningerne, ved vi, at Landbrugsstyrelsens medarbejdere også har knoklet for, at vi kommer i mål til tiden, og det skal der lyde stor anerkendelse af herfra. Vi har haft en tæt og konstruktiv dialog med styrelsen hele vejen igennem ansøgningsrunden, og jeg vil gerne kvittere for den lydhørhed, som Landbrugsstyrelsen nu viser med forlængelsen. Den håndsrækning letter presset og kan lige være det, der får alle godt i mål med årets ansøgning, siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring.

Den nye frist skubber også til fristen for at ændre i allerede indsendte ansøgninger og fristen for at indsende en forsinket ansøgning fra den 11. til den 17. maj. Landbrugsstyrelsen vil i den kommende tid undersøge, om forlængelsen rykker ved andre tidsfrister.

Onsdag morgen havde næsten 33.000 landmænd indsendt deres ansøgning om arealstøtte, og Landbrugsstyrelsen forventer et samlet ansøgerfelt på omkring 37.000 bedrifter.