Lammefjordens Grøntsagslaug ved endnu ikke om udtagning af lavbundsjorde kan sætte en stopper for fødevareproduktion på nogle af Danmarks bedste jorde til produktion af plantebaserede fødevarer.

Lavbundsjorde er ikke kun marginaljorde, og det bliver madspild i den helt store stil, hvis kartofler og gulerødder fra Lammefjorden skal være en saga blot. Det gjorde Lammefjordens Grøntsagslaug den tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) opmærksom på allerede i august 2019, men landmændene på den inddæmmede Lammefjord og arealerne Lammefjorden, Svinninge Vejle, Sidinge Fjord og Klintsø ved endnu ikke, om deres højtydende jorde er en del af regeringens klimaplaner, hvor målet hidtil har været en udtagning af lavbundsjord i størrelsesordenen 100.000 hektar.

Formanden for Lammefjordens Grøntsagslaug Hans Møller Olsen tror dog ikke selv på, at det kan gå så galt.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.