Automatisk oplæsning:

WekoAgro leverer rekordresultat

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Maskinimportør Weko Agro har netop offentliggjort regnskab med et rekordoverskud. Forventningerne til 2021 er høje og lyder på en bruttofortjeneste på 30 millioner kroner.

Rekordoverskuddet på 10,9 millioner kroner skyldes en række faktorer, men især succesen med at fastholde og tiltrække nye, kompetente medarbejdere og loyale kunder, skriver Weko Agro i en pressemeddelelse.

- Det er i høj grad medarbejdernes skyld, at vi kan levere så godt et resultat og har en fleksibel kapacitet. Jeg er glad for, at vi har succes med at tiltrække de rette medarbejdere, f.eks. vores landbrugsmaskinmekanikere, siger Tom Myrdal, adm. direktør for WekoAgro Machinery.

WekoAgro har siden 2000 importeret og forhandlet mærker som Horsch og Annaburger, der specialiserer sig inden for jordbearbejdning, såteknik, plantebeskyttelse, transportløsninger og spredning.

Maskinhandleren havde for tre år siden 22 ansatte. Nu har de 60 ansatte, hvilket svarer til en vækst på 20 procent de seneste år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tom Myrdal glæder sig over motiverede medarbejdere, og at det stadig kan lade sig gøre at have en flad struktur med ét ledelseslag. Det skaber en hurtig beslutningstagning, hvilket matcher branchen, hvor WekoAgro handler direkte med landmændene.

- Medarbejderne er ikke bange for at tage ansvar og hurtige beslutninger, og det er vigtigt, når man har med denne branche at gøre. Kunderne forventer hurtig, kompetent rådgivning og løsningsorienteret mindset, og det har vores medarbejdere formået at bringe til virksomheden, fortsætter Tom Myrdal.

Flow og synergi

Det har været et godt år i alle hjørner af WekoAgro, hvor alle afdelinger har leveret, så WekoAgro kan præsentere et resultat på 10,9 millioner kroner efter skat.

I Bording og Hoven har der været travlt med at servicere kunderne og deres kartoffel- og vandingsudstyr. WekoAgro har fået oprettet eget Brugtcenter i Anbæk med egne medarbejdere, som før var i eksterne hænder. Det har givet et godt salgsflow at have de brugte maskiner tæt på den øvrige forretning.

Endelig har kunderne fortsat købt landbrugsmaskiner af mærkerne Horsch og Annaburger, som WekoAgro har importeret siden 2000.

Opkøbene af virksomhederne i Bording og Hoven har givet en rigtig god synergi i forhold til processer og produkter, men også i forhold til medarbejdere. De to afdelinger minder meget om hinanden kulturelt set, og samarbejdet er blevet rigtig godt. Opkøbene har også været med til at give vækst:

- Jeg vil ikke afvise, at vi fremadrettet kommer til at købe flere virksomheder. Lige nu er det fint at trække vejret efter et travlt år med en vækst i salget på over 50 procent. Dog er vi hele tiden på udkig efter de rigtige folk, så vi kan servicere kunderne optimalt, tilføjer Tom Myrdal.

Ledelsesberetning

Maskinimportøren skriver i sin ledelsesberetning for regnskabet 2020:

Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold Årets bruttofortjeneste udgør 31,8 millioner kroner mod 22,2 millioner kroner sidste år.

Det ordinære resultat efter skat udgør 6,6 millioner kroner mod 1,9 millioner kroner sidste år.

Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. I året har der været en række væsentlige begivenheder for selskabet. I foråret skiftede selskabet navn til WekoAgro Machinery Hammel og ændredes til et aktieselskab. Dette var en del af en ny branding strategi for koncernen.

I september erhvervede hovedaktionæren WekoAgro Machinery Holding ApS de resterende 40 procent af aktierne i selskabet fra Stroco-Agro Holding ApS.

Selskabet har fortsat haft fokus på procesoptimering og investering i nye IT-systemer. Med hensyn til særlige poster i regnskabet, henvises til note 1.

Den forventede udvikling for 2021 forventes en bruttofortjeneste på 30 millioner kroner og et resultat efter skat på 8 millioner kroner.

Ingen vækst uden kunder

Kunderne har også givet virksomheden en opbakning, der har været med til at skabe det flotte regnskab:

- Landmændene har vist en stor loyalitet og tillid til os og vores produkter. Udover de fortsat har købt vores velkendte mærker, har de også taget godt imod nye mærker, der er kommet til de seneste år, siger Tom Myrdal.

WekoAgro Machinery Hammel A/S og WekoAgro Machinery A/S ejes i dag 100 procent af WekoAgro Machinery Holding, efter at man i 2020 købte de sidste aktier af tredjemand. Ejerkredsen er lensgreve Bendt Wedell og direktør Christian Dybdal Christensen.

- Den nye ejerkreds er en rigtig god konstellation, da begge har stor passion for landbruget. Det, at Frijsenborg var vores første kunde, og familien nu er en del af ejerkredsen, synes jeg, siger rigtig meget om os og den måde, vi driver forretning på, slutter Tom Myrdal.