Automatisk oplæsning:

Danish Crown vil have mere dansk kød i køledisken

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Dansk kød i premium-kvalitet skal skubbe 10 procent af det importerede oksekød ud af kølediskene. På den måde bliver der på årsbasis skabt et marked for det, der svarer til kød fra 30.000 ekstra danske kreaturer.

De danske mælkeproducenter har i fællesskab besluttet at stoppe al aflivning af kalve ved fødslen. Den beslutning bakker Danish Crown op om og vil derfor tage ansvaret for at skabe et marked for de mindst 15.000 ekstra kreaturer, der fra næste år vil gå i de danske stalde.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi gav os selv den opgave at vende en udfordring til en mulighed. Den ligger i at arbejde endnu mere målrettet med kvalitet og spiseoplevelse, for vejen til forbrugernes opbakning er at levere det, de efterspørger. Derfor er løsningen i vores øjne kontraktproduktion af 30.000 dyr i tre forskellige koncepter. På den måde kan vi nemlig sikre, at vi leverer den samme høje kvalitet hver eneste gang, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Danish Crown har allerede en plan klar for hvor mange dyr, der er plads til i de forskellige koncepter på årsbasis. Dansk Kalv er i fremgang og kan bære en udvidelse på 10.000 dyr. Samtidig er der en stigende efterspørgsel på økologisk oksekød. Derfor skal de cirka 5.000 kalve, der hvert år kommer til verden som økologiske, fremover forblive økologiske og leveres til Friland som ungdyr. Sidst men ikke mindst lancerer Danish Crown et ny koncept baseret på kød fra 15.000 kvier, som skal blive 20-30 måneder - altså rødt oksekød fra den allerøverste kvalitetshylde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En meget stor del af de ekstra kreaturer vil være krydsninger, hvor faren er en kødkvægsrace. Dem får vi allerede nu til slagtning i mindre tal, og derfor kender vi kvaliteten - og den kan virkelig noget. Det er det bedste fra to verdener. Mørhed, fylde og saftighed fra kødkvæget, mens malkeracerne løfter smagen gennem fedtmarmoreringen. Derfor vil kødet ramme både restauranternes ønsker og opfylde danskernes krav til den kvalitetsbøf, de ligger på grillen eller panden, siger Finn Klostermann.

Det endelige koncept er endnu ikke helt på plads, men kravene til dyrevelfærd og plads i staldene vil bygge på det, der kendes fra Dansk Kalv. Arbejdet med at formulere konceptet sker i et tæt samarbejde med SEGES, som sideløbende vil sikre, at der iværksættes forskellige projekter og en indsamling af viden, som gennem den enkelte landmands lokale rådgivning kan løfte produktionsøkonomien.

- Vi har et stærkt ønske om at så mange som muligt af de danske kalve også bliver til godt dansk kalve- og oksekød og gode danske arbejdspladser. Med et stærkt samarbejde fra mælke- og kalveproducenten, over rådgivningen til slagteriet giver de nye koncepter endnu flere spændende muligheder i værktøjskassen for kvægbrugerne, så de kan få mere værdi ud af kalvene, siger Ida Storm, der er sektordirektør i SEGES Kvæg