Lyt til artiklen:

Semler Agro lander hidtil bedste resultat

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Der var allerede ulmende bekymringer for den spirende coronakrise, da Semler Agro for et år siden offentliggjorde regnskabet for 2019.

Et år efter står selskabet til trods for nedlukning og krise dog stærkere i markedet end nogensinde før. Den opadgående kurve fra 2019 fortsatte ind i 2020, hvor den landsdækkende maskinhandel melder om en samlet omsætningsfremgang på 11 procent. Samtidig er driftsresultatet forbedret med 15,5 millioner kroner sammenlignet med 2019, og de godt 11 millioner kroner kommer alene fra Semler Agro A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

Semler Agro er dermed godt på vej mod at indfri sin femårsplan om at genere overskud i 2021. Ifølge den administrerende direktør er virksomheden lykkedes med at stramme op i organisationen, og den fortsætter med at implementere digitale løsninger, der binder virksomheden tættere sammen med kunderne.

- Vi var allerede inden krisen langt i vores digitale omstilling med blandt andet at koble alle landbrugsmaskinerne sammen digitalt, hvilket gjorde det muligt for os fortsat være tæt på landmændene og fortsat at udnytte de stordriftsfordele, vi har som landsdækkende maskinforretning. Den nye hverdag krævede samtidig endnu stærkere interne strukturer. Begge dele har været afgørende for årets gode resultat og vores fortsatte fremgang, siger Morten Buus, administrerende direktør i Semler Agro.

Indfrier ambitionerne

Siden Semler Agro slog dørene op for første gang i 2015, har maskinhandlen arbejdet for at etablere sig som landsdækkende og som landbrugets foretrukne samarbejdspartner. En del af den rejse består i at sikre høje vækstrater og skabe en overskudsgivende forretning i 2021. Corona satte midlertidigt virksomhedens forventninger på pause i opstarten af 2020, men alt peger nu på at vækstplanerne holder stik.

- Årets første måneder viser, at vi er på rette kurs, og har vundet de forventede markedsandele for traktorsalget. I dag er vi markedsledende, hvilket har været en del af vores målsætning, og vi fokuserer fortsat på at sikre den bedste rådgivning, service i eftermarkedet og bistå den øgede digitalisering af landbruget, siger Morten Buus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Semler Agro er sammen med datterselskabet Herborg Smede- & Maskinforretning en landsdækkende maskinforhandler, der beskæftiger omkring 250 medarbejdere, som arbejder ud fra 14 værksteder inklusiv underforhandler på Bornholm og fra 80 rullende værksteder i form af servicebiler. En del af strategien er at binde forretningen og medarbejderne tættere sammen, så alle arbejder i hold på tværs af geografiske afstande.