Lyt til artiklen:

Kuhn binder og wrapper ud med samme folie

00:00
Hastighed: ???x
02:27

3100-serien af rundballepressere med variabel ballekammer og integreret wrapper kan nu fås med wrapfolie-binding - vel at mærke præcis samme type standard 750 millimeter wrapfolie, som efterfølgende anvendes til wrapningen.

Kuhn Twin-reel foliebindingssystem, som det kaldes, er gennemprøvet og har hidtil kunnet fås på Kuhns fastkammer rundballepressere med integreret wrapper med navnet FBP-serien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fordelen er blandt andet, at når der skal ryddes op kan al plasten fjernes og afleveres i samme fraktion til genbrug.

Det patenterede Kuhn Twin-reel foliebindingssystem anvender to helt almindelige 750 millimeter wrapfolieruller i modsætning til andre filmbindingssystemer på markedet, der fortsat skal have to slags plastruller med i marken, nemlig strækfilmen til wrappefunktionen og den dyrere brede film til bindefunktion.

Ved at anvende standard wrapfolie med strækegenskab til binding, fortæller Kuhn, at ballen allerede i bindefunktionen giver strammere og mere kompakt indpakkede baller.

Kuhn fortæller, at foliebindingsomkostningerne kan reduceres helt op til 37 procent og intervallerne mellem skift af filmruller til binding øges op til 30 procent.

Det betyder også, at der kun skal indkøbes en slags plastfilm, nemlig samme slags strækfilm, som bruges til selve wrapningen. Disse ruller vejer mindre og er derfor lettere at håndtere for traktorføreren, når der skal skiftes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Kuhn fortæller, at foliebindingsomkostningerne kan reduceres helt op til 37 procent og intervallerne mellem skift af filmruller til binding øges op til 30 procent. Foto: Kuhn.

Fleksibel maskine

Kuhns folie- og netbindingssystemer er to adskilte systemer, der gør det muligt for eksempelvis maskinstationen at køre ud og løse såvel opgaver i tørt halm og hø såvel som wraphø og ensilage. Netbindingen kører i et helt separat system, så der skal ikke skiftes ruller. Det er derfor ifølge Kuhn nemt at skifte mellem foliebinding og netbinding, det kan ske hurtigt og uden brug af værktøj.

Første maskine er solgt

Den første VBP-rundballepresser med wrapfoliebinding til kommende sæson er allerede solgt, og hos den danske importør af Kuhn, Maskinhandler Indkøbsringen (MI), ser man frem til at få maskinen med de nye detaljer ud at køre:

- Med det nye bindingssystem med almindelig wrapfolie, får man en presser, der er designet til at udføre arbejde af høj kvalitet, stor fleksibilitet og effektivitet, hvilket giver værdi for brugeren, fortæller Robert Vemmelund, produktchef hos MI.

rich-media-4
Den første maskine med det nye system er allerede solgt i Danmark. Foto: Kuhn.