Lyt til artiklen:

Danish Agro fylder 120 år

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Den 1. april 2021 er det 120 år siden, grovvarekoncernen Danish Agro blev grundlagt. Dengang under navnet Stevns Foderstofforening og med ydmyge kontorer i den østsjællandske købstad Store Heddinge. Hovedkontoret er i dag flyttet blot 6 kilometer længere vestpå. Til gengæld er alt andet ved Danish Agro mangedoblet, og koncernen rundede i 2020 en omsætning på 39 milliarder kroner og har mere end 5.000 medarbejdere i 16 lande.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Agros udvikling er på mange måder også et stykke Danmarkshistorie. I tiden fra 1901, hvor hesten og leen gjorde det ud for landmandens traktor og mejetærsker, og 120 år frem har landbruget udviklet sig markant, samtidig med at kornet står på stort set samme måde på marken. På samme vis har Danish Agro udviklet sig sammen med landbruget, men har samtidig bibeholdt de oprindelige værdier, der er knyttet sammen med det at være et andelsselskab.

- Det har altid været en grundlæggende præmis i den måde, Danish Agro har drevet forretning på, at vores hovedfokus er på at skabe størst mulig værditilvækst for de landmænd, vi samarbejder med. Sådan var det, dengang vi blev grundlagt, det er det stadig den dag i dag, og det vil det blive ved med at være i årene fremover, fortæller bestyrelsesformand for Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen i pressemeddelelsen.

At Danish Agro med succes har formået at vokse ud af de ydmyge lokaler på Stevns og ind over grænsen til hele 16 lande beror i høj grad på den danske andelsbevægelse, som Danish Agro er en del af, og som fortsat definerer den positive udvikling:

- Vi sætter en stor ære i at være en del af den danske andelsbevægelse, og vi går op i at drive vores virksomhed efter de oprindelige andelsprincipper og skabe værdi for de 9.000 danske landmænd, der i dag er ejere af Danish Agro. Vores fokus har været og vil fremadrettet være at sikre, at Danish Agro er en konkurrencedygtig virksomhed, som kan servicere landmændene med kvalitetsvarer året rundt, så vi både opfylder vores kunders behov bedst muligt, og så vi skaber værdi for vores ejere, slutter Jørgen H. Mikkelsen og bemærker, at begivenheden desværre ikke kan blive fejret, som samfundssituationen er lige nu, men at der helt sikkert vil byde sig andre muligheder for fejringer i Danish Agro i fremtiden.