Lyt til artiklen:

FirstFarms med bedste resultat nogensinde trods fald i omsætning

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Et overskud på 31 millioner kroner før skat er resultatet for FirstFarms A/S, der netop har offentliggjort sin årsrapport for 2020. Det er to millioner kroner højere end i 2019.

Omsætningen i 2020 var 313 millioner kroner, hvilket er omkring 15 millioner kroner lavere end i 2019. Trods omsætningsfaldet har FirstFarms formået at højne indtjeningen, hvilket blandt andet skyldes køb og salg af jord i Rumænien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- FirstFarms er stolte af resultatet, der er en forbedring af det historiske 2019-resultat, og jeg vil gerne fremhæve den ekstraordinære indsats vores mere end 300 medarbejdere har bidraget med. Det har været en væsentlig årsag til, at vi har kunnet præstere så tilfredsstillende i et meget vanskeligt og uforudsigeligt år, siger adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard.

I årsrapporten fremgår det, at 2020 var kendetegnet ved vanskelige markedsvilkår med regionalvis tørke, lave grisepriser i 3. og 4. kvartal samt afledte effekter af COVID-19 og ASF.

FirstFarms opvejede dog disse udfordringer ved blandt andet at præstere en meget høj effektivitet i produktionen, ved et succesfuldt, planlagt jordsalg og via et opkøb i Rumænien, som styrkede såvel resultatet som egenkapitalen, samt en dedikeret indsats fra medarbejderne.

FirstFarms forventer en mindre stigning i 2021.

- Vi forventer, at 2021 bliver et indtjeningsmæssigt acceptabelt og stabilt år med en mindre vækst i vores resultatskabelse. For alle produktionsgrene forventes et robust år med uændrede priser på niveau med de gennemsnitlige opnåede priser i 2020. Effektiviteten i vores produktion forventes bibeholdt med potentiale til en forbedring på flere områder, skriver virksomheden i rapporten.