Lyt til artiklen:

Case IH-forhandler opnår Master-certificering som første i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
04:14

Som den første danske maskinforretning er Yding Smedie og Maskiner blevet Master-certificeret af Case IH.

Det skriver Case IH i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er stolte af vores medarbejdere, som fuldt ud fortjener denne anerkendelse. Samtidig er det ingen hemmelighed, at vi stiller høje krav til vores ansattes kvalifikationer, siger indehaver Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner.

Det er ikke kun internt, at den nye blåstempling styrker virksomheden. Jeppe Rasmussen er sikker på, at certificeringen også gør en forskel for kunderne.

- Hvis jeg var kunde, ville jeg da undersøge, om min forhandler har styr på tingene. Det kan en certificering give et hint om. Master-certificeringen sikrer kunderne, at de bliver hjulpet af højtuddannede medarbejdere. Og at vi har de rette faciliteter til at servicere deres maskiner bedst muligt. Og det er ikke bare noget, vi siger. Vi har faktisk papir på det, siger Jeppe Rasmussen.

Yding Smedie & Maskiner er 1 af blot 4 Master-forhandlere hos Case IH, i hele Europa, hvilket vidner om at resultatet ikke har været nemt at opnå.

- Der er arbejdet med utrolig stor fokus og vilje igennem hele processen, og vi er utrolig stolte over at kunne give Yding Smedie & Maskiner deres Master-certificering, udtaler Case IH's Network Development Manager, Jan Guldborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bruger metoden i hele virksomheden

2020 var året hvor Yding Smedie & Maskiner tog det sidste skridt op ad stigen i Case IH's kvalitetsprogram, Red Excellence. De seneste tre år har virksomheden arbejdet intensivt med implementeringen af programmet.

- For os er Red Excellence et professionelt og gennemtænkt ledelsessystem, der kan understøtte en vis kvalitet og standard. Vi så straks en række fordele i at arbejde med programmet. Medarbejderne havde allerede niveauet, så opgaven lå hovedsageligt i at få systematiseret og dokumenteret processerne, siger Jeppe Rasmussen.

Samtidig valgte Yding Smedie & Maskiner, at principperne i Red Excellence skulle udrulles bredt i hele virksomheden.

- Det er ikke kun vores røde Case IH-program, men alle mærker, processer og medarbejdere, der arbejder med Red Excellence. Vi har faktisk tilladt os at låne principperne og bruge dem over hele linjen. Næste skridt bliver at arbejde med Red Excellence i vores søstervirksomhed, der fremstiller automatiserede produktionsanlæg til industrien, udtaler Jeppe Rasmussen.

Undervejs har Yding Smedie & Maskiner haft et tæt samarbejde med Case IH, bl.a. i form af besøg af deres auditører, der løbende har tjekket faciliteter, processer og medarbejderkompetencer. Og medarbejderne har taget konceptet og metoderne til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er for længst forbi den indledende bekymring og er begyndt at holde af Red Excellence. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi ser det som en medspiller, ikke en modspiller. Desuden er vi jo også lidt stolte af, at vi rent faktisk kan svare ja på de godt 100 spørgsmål, som Red Excellence-programmet består af, forklarer Jeppe Rasmussen.

- Metoden involverer alt og alle, og både stort og småt kommer under lup. Såvel lærlingen som serviceteknikeren med 30 års erfaring skal være forandringsparat og konstruktiv. Vi skal redegøre for både detaljerne som fx hvilken shampoo, vi anvender til vask af maskiner samt vores overordnede game plan for de kommende år, siger Jeppe Rasmussen.

Iblandet glæden over certificeringen er samtidig også en stor ydmyghed og respekt for opgaven med at drive maskinforretning.

- Da vi for tre år siden overtog Horsens Maskiner og flyttede vores hidtidige virksomhed og medarbejdere til Horsens, forpligtede vi os på et langsigtet og meget krævende projekt. Fusion, flytning og nybyggeri er nogle af elementerne i vores plan, som vi her tre år senere er kommet i mål med. Vi har således fået skabt et fundament for at drive forretningen fremadrettet. Men vi er slet ikke i mål. Vi arbejder stadig med mange andre dele af udviklingsplanen, siger Jeppe Rasmussen.