Lyt til artiklen:

DLBR: Flere landmænd styrer likviditeten digitalt

00:00
Hastighed: ???x
03:18

Den digitale løsning Summax giver landmænd og mindre virksomheder mulighed for at styre likviditeten benhårdt, og det er noget, der er populært. Således er antallet af kunder med Summax steget fra 5.500 i januar 2019 til 11.900 i januar 2021. Heraf er mere end 80 procent landmænd.

Det skriver DLBR i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af brugerne er svineproducent Kasper Thing Andreasen, som har været Summax-kunde i DLBR siden 2017. Han er glad for de muligheder, den digitale løsning giver:

- For mig er Summax blevet det digitale fundament i min virksomhed. Det gælder helt fra begyndelsen, hvor vi sagde farvel til alle fysiske bilag, til i dag, hvor data fra Summax aktivt bliver brugt i min beslutningsproces i forbindelse med områder som indkøb, vedligeholdelse og produktion, siger Kasper Thing Andreasen.

- Succeskriteriet for mig er, at det fungerer, giver det rettidige overblik og ikke mindst løbende bliver udviklet, så det passer til min virksomhed. Det synes jeg er lykkedes et godt stykke hen ad vejen - blandt andet takket været kompetent rådgivning og sparring med mine rådgivere, tilføjer svineproducenten.

Udviklet i fællesskab

Summax er udviklet i et tæt samarbejde mellem DLBR og Seges og forhandles af DLBR, og her er der kun ros til overs for den digitale løsning.

- DLBR og SEGES har i fællesskab lagt sig i selen for at udvikle Summax de seneste år, og det høster landmændene frugten af i dag, siger direktør Thomas Bay Jensen fra Bornholms Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han suppleres af sin direktørkollega fra Velas:

- Summax er både driftssikker, smidig og effektiv, og løsningen gør det muligt for landmanden at følge bedriftens økonomi tættere end nogensinde før, siger adm. direktør Jan Winther fra Velas.

Fantastisk fundament for digitalisering

I et fremadrettet perspektiv vil Summax give gevinst for dansk landbrug, lyder det fra direktøren i Landbo Thy:

- Summax er et fantastisk fundament for den videre digitale udvikling af både de enkelte bedrifter og vores erhverv som helhed. Øget digitalisering er en nødvendighed for dansk landbrug, og Summax er et rigtigt godt skridt på vejen, siger adm. direktør Henrik Hardboe Galsgaard fra Landbo Thy.

Summax giver landmanden overblik over bedriftens likviditet fra dag til dag og gør det muligt at betale regninger, bogføre bilag og kontere udgifter meget hurtigt og nemt. Dermed har brugeren fuldstændigt styr på indtægter og udgifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Summax sparer tid i hverdagen

Summax har de seneste to år undergået en massiv udvikling. En række nye funktioner i løsningen betyder, at mange manuelle arbejdsgange er blevet lettere end nogensinde før, hvilket sparer landmanden for masser af tid i hverdagen.

- Med Summax skal landmanden kun have fat i hvert bilag en gang og skal ikke kæmpe med tidligere tiders ringbind, papirbilag og manuelle betalinger. Løsningen er i dag et naturligt værktøj for den professionelle landmand på linje med mailprogram og e-Boks, siger forretningschef Morten Langgaard fra Seges