Lyt til artiklen:

L&F nedsætter global klima task force: DLG-chef bliver formand

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Danmark står for 0,1 pct. af verdens CO2-udledninger. Hvis vi for alvor vil klimakrisen til livs, så skal vi i endnu højere grad tænke på tværs af landegrænser i arbejdet med at gøre den globale fødevareproduktion mere klimaeffektiv. Sådan lyder ordene fra Landbrug & Fødevarer, som nu nedsætter en global klima-task force, der skal udvikle konkrete initiativer til at minimere det globale klimaaftryk.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, er udpeget som formand i den nye globale klima-task force. Her bliver han ansvarlig for, at task forcen udarbejder en plan for, hvordan fødevareklyngen kan indfri sin vision for globale reduktioner.

Derudover skal han fastsætte de konkrete politiske rammevilkår, der er nødvendige for at kunne fastholde og udvikle det danske fødevareerhvervs globale potentiale.

- Jeg ser frem til at igangsætte arbejdet i den nye klima-task force. Danmark kan ikke løse klimaudfordringerne alene, men vi både kan og skal være et foregangsland, der både inspirerer og udbreder kendskabet til vores grønne løsninger på internationalt niveau. Vi har igennem en årrække på tværs af det danske fødevareerhverv arbejdet intensivt på udviklingen af bæredygtige teknologier, og derfor er det også sund fornuft, at vi deler ud af vores grønne erfaringer, siger Kristian Hundebøll.

Konkrete anbefalinger

Den globale klima-task force består af i alt 10 repræsentanter fra den danske fødevareklynge. Omdrejningspunktet for deres kommende arbejde bliver først og fremmest at drøfte, hvordan den danske fødevareklynge i endnu højere grad kan være en del af løsningen på den globale klimaudfordring.

Dernæst skal arbejdet bl.a. munde ud i konkrete anbefalinger til politisk handling, som skal fremme udbredelsen af danske løsninger, der kan hjælpe med at reducere drivhusgasudledninger på globalt plan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I DLG er vores udgangspunkt, at en virksomheds arbejde med bæredygtighed skal måles på konkrete handlinger. Senest har vi i DLG lanceret vores bæredygtighedsplan, ZERO, der både sætter mål på den lange bane, men som også sigter mod netop at udvikle konkrete og reelle bæredygtige løsninger, som vores kunder og ejere kan anvende i deres arbejde, siger Kristian Hundebøll.

- Netop DLG's konkrete arbejde med bæredygtighed vil jeg forsøge at gøre til omdrejningspunktet for den arbejdsproces, vi i den globale klima-task force skal sætte gang i. Vi skal inspirere, men også være konkrete på, hvordan vores grønne løsninger kan bidrage til markante CO2-reduktioner - også på globalt plan.

Den globale klima-task force forventes at færdiggøre arbejdet i sensommeren 2021.