Lyt til artiklen:

Danmarks økologiske areal sætter rekord og fortsætter fremgang

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Grøntafdelinger og vejboder bugner af friske, danske økologiske grøntsager, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Og kunderne efterspørger det.

Derfor er der siden 2007 sket mere end en fordobling af det økologiske areal i Danmark. Og igen i år øges det økologiske areal i Danmark. Det betyder, at knap 12 procent af det samlede landbrugsareal ­- eller 310.000 hektar - dyrkes økologisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I regeringen har vi et klart mål om, at vi skal have mere økologi, hvorfor jeg også er begejstret over de nye tal. Men godt begyndt er som bekendt kun halvt fuldendt. Derfor er det vigtigt, at vi ikke løfter foden fra speederen nu. På lidt mere end et årti har vi fordoblet det økologiske areal i Danmark, næste mål er at gentage fordoblingen frem mod 2030, siger fødevareminister Rasmus Prehn i pressemeddelelsen.

Regeringen og støttepartierne Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blev i forståelsespapiret fra 2019 enige om, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2030.

Økologi er en del af fremtidens bæredygtige landbrugDer har historisk været bred politisk opbakning til at udvikle økologien og øge det økologiske areal. Og ministeren håber, at den linje vil fortsætte:

- Økologi er en vigtig brik i den grønne omstilling af landbruget. Når det på så kort tid er lykkedes at udbrede det økologiske landbrug i Danmark, er det et resultat af mange års politisk vilje og et godt samarbejde med erhvervet. De takter skal vi bygge på, så vi i fællesskab kan sætte endnu mere fart på den grønne udvikling af dansk landbrug, siger Rasmus Prehn.