Lyt til artiklen:

Veganerpartiet: Luk det konventionelle landbrug senest 2030

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Ifølge Veganerpartiet går det for langsomt, når det kommer til handling fra regeringen i forhold til handling på landbrugsområdet. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen, der omtaler partiets eget klimalandbrugsudspil, fremgår det yderligere, at Danmark med afvikling af den konventionelle husdyrproduktion både komme i mål med 70%-målsætningen for Danmarks CO2-udledning, sine mål om kvælstofudledninger samt vende tabet i natur og biodiversitet til fremgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Regeringen hænger i bremsen, når det kommer til et ordentligt klimalandbrugsudspil. Mens alle er klar over, at det haster, er regeringen desværre gået i flyverskjul, udtaler Lisel Vad Olsson, politisk ordfører hos Veganerpartiet, og fortsætter:

- Vores udspil lægger op til konkret løsning og handling på klima- og miljøområdet, og det vil desuden standse indespærringen og den intensive udnyttelse af millioner af dyr.

Partiet skriver desuden, at mens nogle partier og NGO'er foreslår halveringer af den danske husdyrproduktion, er det for Veganerpartiet ikke nok.

- Vi bør ikke gøre det halvhjertet. Forskningen taler et tydeligt sprog, når både FN's klima- og biodiversitetspanel (IPPC og IPBES) konkluderer, at vestlige lande skal skære meget radikalt ned på foderafgrødedyrkning og kødproduktionen. Og så skal Danmark selvfølgelig heller ikke som nu, lægge ryg til en ambition om at være resten af verdens kødfabrik, udtaler Lisel Vad Olsson.