Lyt til artiklen:

Godt i gang med udbetalinger til økologisk arealtilskud og pleje af naturarealer

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Landbrugsstyrelsen er godt i gang med at udbetale økologisk arealtilskud og tilskud til plejegræs. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside

Der er indtil videre udbetalt tilskud til plejegræs til cirka 3.680 landmænd, hvilket svarer til omkring 70 % af sagerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På økologisk arealtilskud har vi udbetalt til omkring 2.300 procent landmænd, hvilket svarer til ca. 64 procent af sagerne.

- Vi har endvidere udbetalt tilskud til ca. 200 MVJ-sager, hvilket svarer til ca. 20 % af sagerne, skriver styrelsen.

Tilfredshed hos Landbrug og Fødevarer

Hos Landbrug & Fødevarer er der tilfredshed med, at udbetalingerne for de to ordninger ser ud til at forløbe langt bedre end sidste år.

- Det er godt at se, at der efter sidste års store forsinkelser er kommet gang i udbetalingerne. 70 procent af plejegræssagerne er nu udbetalt. Det er langt bedre end sidste års frustrerende situation. Vi arbejder for, at udbetalingerne i fremtiden vender tilbage til at begynde 1. december, og at størstedelen udbetales inden udgangen af 1. kvartal, siger viceformand Lone Andersen.

Også økologiformand Hans Erik Jørgensen er gladere end sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Helt sikkert. 64 procent af økologisagerne er nu udbetalt. I fredags var der kun udbetalt 3 procent af økologisagerne, så det er positivt at se, at så mange er gået direkte igennem efter sidste års frustrerende forsinkelser, siger han.