Lyt til artiklen:

Flere og flere EU-borgere spiser plantebaserede fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:02

Det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er steget med 49 procent på bare to år.

Samtidig er salget af plantebaseret kød i Danmark steget med 50 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser en ny rapport, skriver Københavns Universitet.

Rapporten er udarbejdet af Smart Protein ledet af ProVeg International, som har behandlet detaildata fra Nielsen om salg af plantebaserede fødevarer i Europa. Smart Proteins forbrugerstudier koordineres af Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

- Rapportens data er vigtige, da de giver et indblik i den reelle vækst i det plantebaserede marked, og viser forbrugernes interesse i de forskellige produktkategorier i forskellige lande. Rapporten viser også, at der stadig er meget lidt markedsindtrængning i Danmark, så der er et stort forretningspotentiale, siger lektor Armando Perez-Cueto fra Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, KU FOOD.