Automatisk oplæsning:

Endnu et stort plus hos landets største svineproducent

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Med et overskud på 53 millioner kroner kan landets største svineproducent se tilbage på et år, der kunne have været et superår, men blev et "rigtig fint" år.

Selvom årets resultat er godt 20 millioner kroner mindre end i 2019, har landets største svineproducent, Martin Lund Madsen i MLM Group, stadig præsenteret et stort overskud for det nu afsluttede regnskabsår 2020.

Her kommer virksomheden nemlig ud med et overskud på 53 millioner kroner. Det fremgår af et netop offentliggjort årsregnskab.

Om det overståede 2020 skriver ledelsen i sin beretning følgende:

- Selv om bruttofortjenesten faldt fra 156.313.000 kroner til 133.437.000 kroner, så var 2020 et godt år for koncernen. Året begyndte med en rekordhøj notering for svin. Hen over året faldt noteringen på grund af et lavere globalt forbrug af svinekød som følge af Covid-19 pandemien, men afregningspriserne holdt sig dog på et acceptabelt niveau, lyder det i ledelsesberetningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Resultatet medfører en øget egenkapital fra 190 millioner kroner efter 2019 til 235 millioner kroner efter 2020.

Samtidig forventes en stabil til let faldende indtjening i koncernen i regnskabsåret 2021. Man forventer omvendt stigende afregningspriser på svinekød. Resultatet for 2021 er derfor afhængigt af, hvordan svinepriserne udvikler sig.

Tilfreds direktør

Direktør Martin Lund Madsen udtaler sig i en pressemeddelelse, at året er meget tilfredsstillende.

- Det har været et underligt år. Et resultat på 53 mio. kroner er rigtigt godt, men for et år siden havde vi en tro på, at 2020 skulle være et superår. Det blev det ikke på grund af COVID-19, som tog toppen af både vores bruttofortjeneste og årets resultat. Det har nu stadigvæk været et rigtigt fint år for os, så jeg er faktisk godt tilfreds, siger Martin Lund Madsen i meddelelsen.

Efter en markant vækst i antallet af producerede grise i de foregående år havde MLM-group A/S i 2020 fokus på at udvikle og effektiviser alle processor i produktionen. Der er fortsat investeret i produktionsapparatet, så virksomheden er godt rustet til fremtiden.

- Det centrale for os er hele tiden at udvikle og optimere produktionen. Samtidig har vi fokus på at bruge de
trods alt pæne afregningspriser på grisekød til at konsolidere virksomheden, så vi står stærkest muligt, hvis
vi på et tidspunkt igen for en periode med meget lave priser, siger Martin Lund Madsen.