Automatisk oplæsning:

Fund af fugleinfluenza på Bornholm og i Ringsted

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Et fasanopdræt ved Ringsted og en hobbybesætning på Bornholm er ramt af den smitsomme fugleinfluenza H5N8. Fødevarestyrelsen fastholder kravet om at holde fjerkræ under overdækning eller tag i hele landet.

Der er fundet fugleinfluenza yderligere to steder i Danmark.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om et mindre fjerkræhold, en hobbybesætning, ved Pedersker ved Åkirkeby på Bornholm og et fasanopdræt i Kongsted øst for Ringsted med omkring 550 fasaner. For at forhindre yderligere smitte til fugle i området, bliver fuglene i begge besætninger aflivet i dag.

- H5N8 er meget smitsom, og vi gør alt hvad vi kan for at forhindre, at fugleinfluenzaen spreder sig til andre fugle. For at bremse smitten, indfører vi restriktioner for fjerkræejere i området, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med de seneste to fund af fugleinfluenza, er der nu konstateret fugleinfluenza i syv besætninger i Danmark siden begyndelsen af november. Ud af de syv tilfælde har fire hobbybesætninger været ramt. Det får nu Fødevarestyrelsen til atter at minde om krav og anbefalinger til fjerkræhold.

- Det er alvorligt for fuglene, og det er en alvorlig situation i øjeblikket. Derfor vil vi også på det kraftigste opfordre til, at ejere af fjerkræhold, også hobbybesætninger, er ekstra opmærksomme på at følge krav og anbefalinger for at minimere risikoen for, at vilde fugle kommer i kontakt med deres fjerkræ. Både af hensyn til eget fjerkræ, og af hensyn til fugle i det hele taget, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen.