Automatisk oplæsning:

Rod i minkavlers indrapportering af corona

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I et forsøg på at undgå at minkfarmen skulle blive smittet, sendte minkavler coronaprøver fra mink, der med sikkerhed ikke var smittet

Da Niels Christian Poulsen i slutningen af juli skulle indsende coronaprøver, som skulle være med til at kortlægge smitteudbredningen blandt minkfarmene, blev der gravet lidt dybere i kummefryseren. Det skriver DR.

I et interview, lavet af to journaliststuderende tilbage i oktober, udtalte minkavleren:

- Det er da rigtigt, at vi har da sendt et hold prøver ind, hvor det var den kreative måde, hvor vi siger, de er jo i zone, de skal aflives, det giver simpelthen ikke mening at få dem erklæret smittet. De var jo dødsdømt på det tidspunkt, sagde Niels Christian Poulsen.

I et nyere interview afviser minkavleren dog, at der skulle være tale om en bevidst handling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge mediet skyldes den "kreative" indrapportering, at man i begyndelsen af minksagen stod til at få en lavere erstatning, hvis minkfarmen var smittet, end hvis den var rask.

I en anden artikel - også fra DR - fortæller Poul Nissen, der er professor i molekylærbiologi og genetik ved Aarhus Universitet, at han er kritisk overfor den måde, myndighederne forsøgte at inddæmme smitten. Han understreger, at der selvfølgelig skal være tillid til, at man fik korrekte tests ind, men at myndighederne i samme ombæring burde afholde flere kontroller.