Automatisk oplæsning:

Ulv på spil i Vendsyssel: Nyfødt kalv død

00:00
Hastighed: ???x
00:00

En ulv har muligvis dræbt en nyfødt kalv.

Ifølge den lokale facebookgruppe 'Alle os der elsker Ålbæk' har der været et dokumenteret ulveangreb på en nyfødt kødkvægkalv i den nordlige del af Vendsyssel.

- Dna fra ulv fundet på dræbt nyfødt kalv i Råbjerg, lyder beskeden i et opslag i dag tirsdag, og i kommentartråden omtales kalven som en Hereford. Det er en ekstensiv kødkvægrace, som ofte går ude hele året.

Naturstyrelsen oplyser dog til Nordjyske, at det ikke er sikkert, at det er et ulveangreb.

- Vi har ikke kunnet fastslå en dødsårsag, og derfor kan kalven være dødfødt, og så er rovdyrene kommet til efterfølgende, siger vildtkonsulent Tommy Hansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Råbjerg er i hjertet af den nordjyske hanulv GW781m's revir. Da den ankom fra Tyskland i efteråret 2017, angreb den i flere tilfælde fårebesætninger undervejs, ligesom den også forbindes med et dokumenteret ulveangreb på en kødkvægbesætning i Vendsyssel i januar 2018. Her var det også en nyfødt kalv, der blev dræbt.

Ifølge Herefordforeningens medlemsblad var der samme år flere ulveangreb på blandt andet Hereford-besætninger i Vendssyssel, men det er dog officielt ikke blevet anerkendt af myndighederne.