Automatisk oplæsning:

Stop for praktikanter presser bedrifter

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Viceformand i L&F Lone Andersen havde konkrete praktikant-forslag med til udlændingeminister.

Landmænd og nye udenlandske praktikanter må fortsat se langt efter at kunne arbejde sammen. Udlændingeminister Mattias Tesfaye har forlænget stoppet for opholdstilladelser til 15. april, dog med mulighed for tidligere åbning, hvis situationen forbedres. Dermed står mange landmænd i en presset situation i forhold til at have hænder nok, skriver L&F i en pressemeddelelse.

L&F-viceformand Lone Andersen havde tirsdag eftermiddag møde med ministeren. Her havde hun flere konkrete budskaber med.

- Jeg opfordrede ministeren til at sørge for, at SIRI sætter gang i sagsbehandlingen igen. Så kan man være klar til at trykke på knappen, når der åbnes for opholdstilladelser igen og landmænd og praktikanter skal ikke se ind i yderligere forsinkelser. Jeg forstod på ministeren, at SIRI er ved at grave sig igennem bunkerne, og formentlig kan overholde servicemålene fra slutningen af april. Det vil sige en sagsbehandlingstid på to måneder for praktikanter og en måned for fodermestre og driftsledere, siger Lone Andersen.

Lavt smittetryk

Samtidig påpegede hun, at praktikanterne i meget vid udstrækning skal opholde sig i de områder af landet, hvor smittetrykket er meget lavt. Dermed må de stå højt på listen over funktioner, der kan lukkes op snart.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I den første del af oplukningen er der jo store forskelle på, hvor meget man må i de forskellige egne af landet. Det må selvfølgelig også betyde noget i forhold til praktikanterne. Der er altså forskel på at gå og have en hverdag i et landmiljø i Vestjylland med lavt smittetryk og i en storby, siger Lone Andersen.

Hun lover fortsat pres for at få åbnet for opholdstilladelser.

- Ministeren lovede at tage vores pointer med i det videre arbejde, og han er helt sikkert, blandt andet gennem mange henvendelser fra landmænd, blevet bevidst om, hvor stort problemet er. Vi følger selvfølgelig hele tiden situationen og forsøger at få fremrykket datoen for genåbning mest muligt, siger Lone Andersen.