Automatisk oplæsning:

Danish Agro Machinery indgår samarbejde med Agrifac

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Fem maskinforretninger indgår samarbejde med Agrifacs selvkørende sprøjter.

Fra 1. marts 2021 har Danish Agros fem danske maskinforretninger - Røstofte Maskiner, Ringe Maskinforretning, AP Jørgensen, Vinderup Maskiner og Traktor Høst - indgået samarbejde omkring salg og service af Agrifacs selvkørende sprøjter.

Størrelsen på de danske landbrug meget i disse år og ligeså gør professionalismen som dygtige planteavlere. I samme takt stiger lovkravene til en bæredygtig plantebeskyttelse af vores fødevarer, hvormed der stilles stigende krav til landbrugenes sprøjteteknik, skriver Danish Agro Machinery i en pressemeddelelse.

- Agrifac er teknologisk meget langt fremme, når det kommer til at mindske forbruget af planteværnsmidler. Det være sig i form af spotsprøjtning på planteniveau, 25 cm. dyse-afstand, afdriftsreduktion med luftassistance og minimering af vandforbruget m.m. Agrifac arbejder intensivt med bæredygtighed indenfor planteværn, hvilket passer godt sammen med Danish Agros vision om støtte til den grønne omstilling i landbruget, samt at være landbrugets foretrukne leverandør, siger Jens Skifter, CEO - Danish Agro Machinery Division.

Stort netværk

Hos Agrifac ser man også positivt på samarbejdet, hvor Roeland Coopman, COO Agrifac, udtaler:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Danish Agro er med sit professionelle og etablerede netværk en optimal partner i Danmark, som vi mener, er det helt optimale for Agrifac, siger han.

Agrifac er en af de førende specialister indenfor selvkørende sprøjter og tilbyder to modelserier Condor og Endurance med henholdsvis 4.000L eller 5000L, og 8000L tankkapacitet .

Bom-serien strækker sig fra 24 meter og helt op til 55 meter med flere muligheder indenfor dyse-teknik. En Agrifac sprøjte kan udstyres med normalt kendte dyser af forskellig fabrikat, gødningsdyser, vertikal sprøjtning af rækkeafgrøder eller med deres populære HighTechAirPlus dyse, hvor man fra kabinen kan ændre dråbestørrelsen efter behov.

Dermed kan én dyse bruges til alle sprøjtninger, samt at man kan gå mellem 10-20 procent ned i vandmængde med samme dækning, som en normal injektionsdyse.

- At Agrifac nu bliver en del af vores sortiment til professionelle landbrug er med til at give synergi i koncernen, forretningerne og hos kunderne. Vi er i forvejen repræsenteret på de professionelle landbrug og maskinstationer i form af såsæd, gødning og planteværnsmidler, samt med Claas. Derfor giver det mening, at vi nu kan tilbyde et top premium sprøjtemærke, forsætter Jens Skifter.

Produktspecialist

Thomas Rasmussen fra Danish Agro Machinery ser også frem til at arbejde som produktspecialist på Agrifac

- Jeg glæder mig virkelig til at arbejde sammen med Agrifac om at bringe værdi for det danske landbrug. Agrifac´s fokus og teknik har virkelig fat i det essentielle omkring professionel sprøjtning. Nemlig at levere høj præcision, optimal udnyttelse af midlerne og stor kapacitet, så rettidigheden for sprøjtningerne opnås, fortæller Thomas Rasmussen, produktchef på Spearhead og nu også Agrifac.

Ydermere kan han tilføje at:

- Både Condor serien og Endurance har standard variabel sporvidde, som virkelig kan komme til sin ret hos f.eks. kartoffelavlerne. I løbet af sæsonen vil AGRIFAC topmodellen Endurance komme på demo-tour rundt i landet, hvor der vil være mulighed for at prøve teknikken af på egne marker.