Lyt til artiklen:

L&F Kvæg håber på langsigtede løsninger om klimatiltag

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Christian Lund glæder sig over at regeringen har indbudt til en grundig proces frem mod en forhåbentlig bred aftale om grøn omstilling i landbruget.

- Der er nogle store grønne ambitioner på klima og miljø-siden, men der er også udtrykt klar forståelse for, at økonomien i erhvervet skal være på plads, så der er grundlag for udvikling - ikke afvikling, sagde Christian Lund i sin beretning på årsmødet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fra L&Fs side går vi konstruktivt til arbejdet og bidrager til det faglige grundlag forud for de politiske forhandlinger. Vi håber meget på et bredt forlig, så vi får langsigtede løsninger på et solidt fagligt grundlag, sagde formanden.

- Vi ser klart landbruget som en vigtig spiller i den samlede grønne omstilling af samfundet - også kvægbruget. Der er rigtig meget forskning og udvikling i gang, der vil kunne gøre en stor forskel, men der skal være tid og tålmodighed til at lade udviklingen gør sit.

- På den lidt kortere bane skal vi fortsætte med at gøre noget af det vi er så gode til - nemlig udnytte vores ressourcer endnu bedre og lave mere med mindre. Det gælder for eksempel de steder, hvor der er mulighed for at mindske udvaskningen af kvælstof yderligere, men kræver også, at vi får flere værktøjer at arbejde med, sagde Christian Lund.