Automatisk oplæsning:

Forskud på vej til minkavlerne

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Fødevarestyrelsen er nu begyndt at udbetale forskud på erstatning for skind til minkavlerne.Fra slutningen af februar og frem følger også tempobonus.

Der er penge på vej til de af landets minkavlere, der i efteråret måtte aflive deres mink uden at kunne pelse dem på grund af COVID-19. I midten af uge 6 begyndte Fødevarestyrelsen på at udbetale forskud på erstatningen for skind til op til 650 avlere i zone 1 og 2, der har penge til gode. Inden længe lander også de første udbetalinger af tempobonus hos minkavlerne.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Når forskudserstatningen for skind har ladet vente på sig, skyldes det, at bekendtgørelsen, der hjemler udbetalingen af erstatningen har været forbi EU-Kommissionen. Desuden skulle bekendtgørelsen også træde i kraft. Begge dele er nu faldet på plads.

- Den første del af erstatningen til minkavlerne, nemlig forskud på skinderstatningen har nu været forbi EU-Kommissionen, og bekendtgørelsen er trådt i kraft, så nu kan vi begynde på udbetalingerne. Det er en kæmpe opgave, vi står over for i de kommende måneder. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at avlerne får de udbetalinger, de har krav på, og at det sker hurtigst muligt, siger Nikolaj Veje, direktør i Fødevarestyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevarestyrelsen har længe været i gang med at ruste sig til opgaven ved at ansætte og oplære sagsbehandlere til at behandle de forskellige udbetalinger.

I første omgang er det minkavlere i zone 1 og zone 2, der får et forskud på erstatningen for skindværdien. Derefter følger udbetalinger til de avlere i zone 3, der ikke har pelset deres mink og solgt skindet, samt tempobonus. Opgørelsen af den endelige erstatning for skindværdien og opstart på udbetalingen heraf følger senere.

Erstatningen for nedlukningen, som er en del af den politiske aftale, der blev indgået den 25. januar 2021, skal behandles ved særlige erstatnings- og taksationskommissioner, som nedsættes hurtigst muligt.