Lyt til artiklen:

Tænketank med plan for Danmark som plantenation

00:00
Hastighed: ???x
01:46

I en pressemeddelelse præsenterer Tænketanken Frej i dag forslag til, hvordan Danmark kan udvikles som plantenation.

- I disse dage lægges retningen for fremtidens danske landbrug. Fødevareminister, Rasmus Prehn, har bedt erhvervsliv og NGO'er om at komme med deres løsningsforslag til et mere klimavenligt landbrug. For Tænketanken Frej er det vigtigt, at det ikke skaber reduktion og regulering men i stedet vækst og arbejdspladser, og her er plantebaserede fødevarer vejen frem, lyder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor fremlægger Tænketanken Frej deres forslag til en national handlingsplan for produktion, forarbejdning og markedsføring af plantebaserede fødevarer. Handlingsplanen skal styrke produktions- og udviklingskæden, så Danmark kan gribe væksten og udnytte eksportpotentialet.

I handlingsplanen foreslås det, at visionære politikere og partier nedsætter en arbejdsgruppe bestående af eksperter og forskere på området, Godkendt Teknologisk Service-institutter, landmænd og erhvervsfolk, der kan bidrage med anbefalinger og initiativer.

- Sjældent har et område haft potentiale til at samle så mange aktører fra forskellige fløje, så det bør ikke kræve megen betænkningstid fra politisk side at indse, at der skal laves en national strategi for plantebaserede fødevarer, fremgår det i meddelelsen.

Tænketanken Frejs handlingsplan indeholder ni konkrete målsætninger, som kan bidrage til at gøre Danmark til et foregangsland inden for planteproduktion til fødevarer. Målsætningerne spænder over temaer som øget vækst og eksport, oprettelse af et forskningscenter, produktion med danske råvarer, omlæggelse af landbrugsjord samt et dannelsesaspekt, der baner vejen for danskernes ændrede madvaner.

Man kan læse den fulde handlingsplan her.