Lyt til artiklen:

Nutrifair kommer igen i 2022

00:00
Hastighed: ???x
03:41

Da det i oktober blev besluttet at rykke NutriFair til maj, var det med håb om, at situationen vil se anderledes ud. Men forsinkede vaccinationsprogrammer, mutationer og skærpede restriktioner gør foråret svært at forudsige. Det er derfor blevet besluttet, at NutriFair2021 den 5.-6. maj, bliver aflyst, skriver Nutrifair i en pressemeddelelse.

Det har været på tegnebrættet at rykke NutriFair til juni, men da både udstillere, foreninger og besøgende er travlt optaget i sommermånederne, var det ikke en holdbar løsning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har haft ringet rundt til alle vores udstillere og talt om at afholde NutriFair senere på sommeren, men knap halvdelen har meldt tilbage, at de ikke har mulighed for at deltage. Og dem vil vi selvfølgelig ikke undvære, siger Grete Højgaard, direktør i Messe C.

Det er en usikker tid lige nu, hvor ingen kan forudsige hvornår vi kan mødes uden mundbind, særlig afstand og regler for hvor mange vi må mødes. NutriFair er derfor glade for, at de har opbakningen fra både udstillere og foreninger til at aflyse dette års NutriFair.

- Det er trist og træls, for vi ved, at vores udstillere, såvel som vi og gæsterne, havde set frem til messen. Men hvis vi skulle gennemføre et arrangement af den størrelse med de restriktioner, der tilrådes, vil det ikke blive den messe, vores udstillere og besøgende fortjener. En aflysning er desværre det eneste rigtige at gøre på branchens vegne, og vi er glade for, at vi har opbakningen til det, fortsætter Grete Højgaard.

2022 bliver jubilæumsåret

NutriFair er landets specialiserede fagmesse for husdyrsproducenter. Og til januar 2022 kan messens 10-års jubilæum endelig fejres. Her vender NutriFair tilbage til den oprindelige termin, hvor messen vil blive afholdt d. 19 - 20 januar.

- Vores udstillere skal have et ordentligt beslutningsvindue, og derfor melder vi ud allerede nu, at NutriFair 2021 opgives, for i stedet at have fuld fokus på NutriFair 2022. Vi vender tilbage til vores oprindelige termin, hvor vi ved at bedriftsejeren har bedst tid, siger Grete Højgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2022 bliver 10 år med branchefokus på faglighed og specialisering således fejret. Fejringen bliver dermed også et kærkomment gensyn for branchen.

- Når NutriFair igen slår dørene op i januar 2022, bliver det med et brag og forhåbentlig bobler. Og her mener jeg ikke corona-bobler, men dem fra flaske, slutter Grete Højgaard af og smiler.

Udstillere bakker op

Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter udtaler følgende om aflysningen:

- Vi bakker fuldt op om NutriFair's beslutning om at aflyse i 2021. Det er vigtigt at have en messe, som vi alle kan stå sammen om, og som landbruget har gavn af. Hellere opgive noget, som ikke lever op til messens faglige kvalitet, end at afholde det med restriktioner og forbehold, der begrænser det, vi alle holder af ved at være på NutriFair.

Danske Mælkeproducenter har også set frem til NutriFair 2021, da de her skulle havde fejret deres 40-års jubilæum. Formanden Kjartan Poulsen mener dog, at en aflysning er det eneste rigtige at gøre:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været grundigt diskuteret, både med Messe C og udstillere, og derfor er det her den bedste beslutning, funderet på det stærkeste grundlag. Men selvfølgelig ærgrer det os rigtig meget. Vi er glade for at deltage på NutriFair, hvor vi i år også skulle have fejret Danske Mælkeproducenters 40-års jubilæum. Det kigger vi nu ind i at fejre på andre måder.