En gruppe borgere har meldt fire topministre i sagen om tvangsaflivningerne af landets millioner af mink. Både statsminister Mette Frederiksen, tidligere fødevareminister, sundhedsministeren og forsvarsministeren er politianmeldt for at påbyde minkavlerne aflivning af deres mink uden gyldig lovhjemmel og for at bryde ministeransvarsloven.

Minksagen bliver ved med at puste statsminister Mette Frederiksen og regeringen i nakken. Nu har en borger fra Djursland, Børge Petersen, sammen med en gruppe på cirka 500 borgere indgivet politianmeldelse mod statsministeren og den tidligere fødevareminister, som var minister, da beslutningen blev taget, for brud på ministeransvarsloven og straffeloven i sagen om minkaflivningerne.

Borgergruppen er rasende over den måde som landets topministre har handlet i sagen om aflivninger af millioner af mink. Borgergruppen er både rasende over selve beslutningen om at aflive landets mink og over politikernes manglende lovgrundlag. De har derfor meldt de fire ministre til politiet og bedt politiet starte en efterforskning mod statsminister Mette Frederiksen, tidligere fødevareminister Mogens Jensen, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og forsvarsminister Trine Bramsen. Alle ministre er anmeldt for at bryde straffeloven og bryde ministeransvarsloven.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.