Automatisk oplæsning:

DLG udbetaler 135 millioner til ejerne

00:00
Hastighed: ???x
00:00

DLG's repræsentantskab har godkendt den største overskudsdeklarering i selskabets historie og sender 135 mio. kr. ud til andelshaverne.

Med årets overskudsdeklarering på 135 millioner kroner, når DLG's samlede overskudsdeklarering over de seneste fem år tæt på 600 millioner kroner.

- De 135 millioner kroner til vores ejere svarer til en forrentning af andelskapitalen på 11 procent. Det er den største overskudsdeklarering i DLG's historie, og at vi over de seneste fem år samlet har overskudsdeklareret næsten 600 mio. kr. til vores ejere, er et bevis på, at DLG er et solidt indtjenende selskab med gode finansielle nøgletal, en velfungerende strategi og tre stærke forretningsområder, siger formand Niels Dengsø Jensen.

Internationale resultater bidrager

- Der er leveret meget flotte resultater fra alle forretningsområder i år, og det vidner om, at DLG er et af Europas førende landbrugsselskaber. Med vores strategi har vi over de seneste år udbygget den position, og samtidig har vi haft fokus på omkostninger og styrket vores finansielle nøgletal. Det gør, at DLG i dag står stærkt med både en velfungerende dansk forretning og bred portefølje af internationale aktiviteter, som tilsammen skaber værdi for de danske ejere, siger Niels Dengsø Jensen.
DLG's internationale aktiviteter bidrager med størstedelen af koncernens indtjening, og Niels Dengsø Jensen understreger, at det er medvirkende til, at DLG de seneste år har været i stand til at investere i store danske projekter. Senest Vilofoss-fabrikken i Brædstrup, hvor der tages første spadestik i år, samt moderniseringen af de to foderfabrikker i henholdsvis Skave og Vrå. - I bestyrelsen og repræsentantskabet har vi desuden været med til at sætte gang i en større transformation af den danske forretning, hvor målet er at skabe en bedre kunde- og købsoplevelse ved at tage udgangspunkt i den enkeltes behov. Det er et projekt, der tydeligt viser, at i DLG arbejder forretningen og ejerne sammen om at skabe de bedste løsninger til landmanden," siger formanden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce