Automatisk oplæsning:

Agri Nord lander overskud og udlodder millioner til medlemmer

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Agri Nord kom ud af 2020 med vækst på alle parametre; omsætning, overskud og udlodning til ejerne.

Koncernen Agri Nord har netop afsluttet regnskabet for 2020, og på bundlinjen står der 4,5 millioner kroner. Heraf udbetales 3,5 millioner kroner til medlemmerne.

Det oplyser Agri Nord i en pressemeddelelse.

Der har været en pæn tilgang af kunder indenfor alle rådgivningsområder, også selvom der har været Corona-krise, og der har været efterspørgsel efter rådgivning. Det har givet en omsætningsvækst på 6 procent.

- Vores landmænd har her under Corona-krisen produceret videre og sikret, at ingen har behøvet at undvære fødevarer. Hver dag er der leveret mælk, kød og brød ud til butikkerne. Ingen har måttet sulte. Butikkerne har bugnet, siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Adm. direktør Kim Koch er yderst tilfreds med årets resultat.

- Agri Nord-koncernen står stærkt til fremtiden. Vi har en god økonomi, nogle fantastiske medarbejdere samt en ledelse og bestyrelse i et godt samspil, der vil sikre udvikling og fremtiden for landmændene, siger direktøren.

Agri Nord-koncernen bestod i 2020 af moderselskabet og datterselskaberne Revice, Landbrugets Forsikringsmægling Servido, SvineXperten, KvægXperten, BK Nord, Animal Supply og Dansk Arbejdsmiljø Rådgivning.

3,5 millioner tilbage til medlemmer

Tilgangen af kunder har også resulteret i en tilgang af nye medlemmer, og Agri Nord har nu 1.125 medlemmer og er blevet Danmarks næststørste landboforening. Ud af resultatet på de 4,5 millioner kroner tilbagebetales de 3,5 millioner til medlemmerne.

Agri Nord er til for sine medlemmer, og foreningen har i året, der er gået, ydet bistand til trængende medlemmer, står der i pressemeddelelsen.

I år har det især været minkavlerne, der er blevet hjulpet med rådgivning, advokathjælp, socialrådgiver med mere.

- Det er stærkt, at vi har så sund og solid en forretning, at vores forening har styrken til at hjælpe de medlemmer, der har udfordringer. Vi kalder det en forening og forretning i balance, siger formand Carl Christian Pedersen.

Agri Nord har tidligere ydet bistand til medlemmer, der var ramt af tørken i 2018 og grovvareselskabet BMGs konkurs i 2019.