Lyt til artiklen:

Dialog og inddragelse er vejen mod en grønnere fremtid

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Onsdag den 3. februar åbnede fødevareminister Rasmus Prehn en konference om fremtidens landbrug med at invitere til en god, åben og inddragende proces. På konferencen deltog en bred vifte af interessenter med input, som bliver grundlaget for de næste ugers forhandlinger på landbrugsområdet.

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget nytænkende og opløftende, at ministeren søger dialog og en helhedsorienteret tilgang for at løse udfordringerne og få alle ender til at hænge sammen. Vi skal alle tage ansvar for den grønne omstilling, og det er yderst frugtbart at få alle synspunkter og holdninger på bordet som optakt til de politiske forhandlinger. Det er vigtigt, at klimaudspillet både tilgodeser vores klima, biodiversiteten og sikrer et konkurrencedygtigt landbrug, forklarer Nis Hjort, formand for Vejle-Fredericia Landboforening og fortsætter:

- Vi skal være ambitiøse med den grønne omstilling, men den skal også kunne realiseres i virkeligheden. Det er afgørende, at vi får en aftale på plads, der har bred politisk opbakning, så vi sikrer ejerskab og forankring og kan regne med, at det er den vej, vi skal - også i fremtiden, understreger han.

Vi skal udvikle landbruget sammen

På konferencen var repræsentanter fra landbruget, Dansk Naturfredningsforening, Concito og eksperter på området inviteret til at holde oplæg og debattere om fremtidens landbrug - og holdningerne var mange.

- Det var en spændende eftermiddag med mange forskellige vinkler på, hvordan vi løfter den grønne omstilling. Dialog og inddragelse er utrolig vigtig, for at vi kommer bedst muligt i mål. Der er mange hensyn at tage, og der er ingen tvivl om, at det er en svær opgave, politikerne på Christiansborg står overfor. Indsatsen må hverken komme til at koste arbejdspladser eller vores produktion, som fødevareministeren også påpegede på konferencen. Det er afgørende, at vi udvikler landbruget - ikke afvikler det. Som landmænd er vi vant til forandringer og vant til at tænke nyt, så vi er klar til at smøge ærmerne op, slutter Nis Hjort.