Automatisk oplæsning:

DLG præsenterer lovende testresultater for grønne proteiner

00:00
Hastighed: ???x
00:00

DLG kan præsentere lovende resultater fra projekt med grønne proteiner.

I dansk landbrug arbejdes der intensivt på at udvikle lokalt producerede proteinkilder til foder, og DLG-koncernen er ingen undtagelse.

I 2020 meldte DLG ud, at man ville producere grønne proteiner af økologisk græs via den nystiftede virksomhed BioRefine Denmark A/S. Planen er at græsproteinerne i første omgang skal tilbydes i økologiske foderblandinger, hvorefter DLG vil kigge på mulighederne for at udbrede det.

Og nu kan man altså præsentere lovende resultater, skriver DLG i en pressemeddelelse.

Stort potentiale i grønt husdyrfoder

Gennem de seneste måneder har man undersøgt, hvilken effekt det nye protein har på dyrene. De første tests af græsproteiners effekt i foder til smågrise viser flotte resultater. Over en periode på seks uger var der ingen signifikant forskel på tilvæksten, hvad enten grisene blev fodret med almindelige foderblandinger eller foderblandinger tilsat grønne proteiner. Tidligere tests af grønne
proteiner i fjerkræfoder har også vist fine tendenser for både ægproduktionen og foderudnyttelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er Troels Møller Olesen, direktør for husdyrernæring i DLG Danmark, meget tilfreds med.

- Resultaterne af de tests vi har gennemført, viser potentialet for grønne proteiner i fremtidens foder. Derfor ser jeg frem til, at vi kan begynde at lave foderblandinger med danskproduceret græsprotein, som giver den enkelte landmand muligheden for at fodre med en grønnere profil uden at gå på kompromis med foderets kvalitet og effektivitet, siger Troels Møller Olesen.

Gennemtestede produkter sikrer kvaliteten

Selvom landbrugserhvervet gennem de seneste år har været bevidst om potentialet i at producere proteiner ud af græs, så er det vigtigt for DLG, at produktet er gennemtestet inden det når ud til kunderne.

Både for at sikre kvaliteten, men også for at kunne give kunderne et grundigt og veldokumenteret beslutningsgrundlag, når de skal købe en foderblanding.

- Det er vigtigt for DLG, at vi både udvikler og tester vores produkter, så kunderne kan være sikre på, at kvaliteten er i top. Samtidig er det også tilfredsstillende at kunne vise kunderne sort på hvidt, at man ikke behøver at gå på kompromis med effektiviteten, fordi man vælger en mere klimaeffektiv foderblanding. Når kunderne vælger en bæredygtig løsning hos os, skal det ikke bare føles godt i maven - det skal også være til gavn for forretningen, siger Troels Møller Olesen.

DLG ejer selskabet BioRefine Denmark A/S sammen med Danish Agro og DLF, som efter planen begynder at produceret grønne proteiner i foråret 2021 på et moderniseret produktionsanlæg i Vestjylland.