Automatisk oplæsning:

Debat: Hvorfor underminere velfærdssamfundet?

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Debatindlæg af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

Erstatningen til mink-branchen for den ulovlige nedslagtning af erhvervet bliver selvfølgelig stor. Prisen svarer til en halv Storebæltsbro.

Får branchen hermed en fair behandling? - Det håber jeg, for det fortjener den, idet branchen indtil nu med dygtighed og arbejdsomhed har bidraget til samfundsøkonomien med 6-10 mia. årligt.

Derfor er den kæmperegning statsministeren pålagde samfundet den 4. november 2020 langt større end det beløb på 18-19 mia. kr., som nævnes i det indgåede forlig.

Når et af dansk landbrugs guldæg slagtes - skæres der dybt i velfærdssamfundets indtjening. Fremadrettet vil der mangle et stort milliardbeløb årligt samt mindst 6000 arbejdspladser. Hvem kan fylde det store hul, der nu er gravet?

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Regeringens destruktion af et eksporterhverv som her er sket, er samtidig et ordentlig angreb på velfærdssamfundets grundlag. Denne problematik overses helt, når popularitets politik overtager beslutningerne.

Danmark skal ikke reducere - vi skal producere os ud af de økonomiske udfordringer, der er forstærket i minktragediens og Corona-krisens kølvand.

Produktionen skal selvfølgelig ske effektivt og forsvarligt, og således vil et velfærdssamfund sagtens kunne opretholdes og udbygges, samtidig med miljø-og klimamæssige udfordringer indfries.