Automatisk oplæsning:

Nu kan du anmode kommunen om at frigive arealer til minivådområder i 2021

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Fra 25. januar til 22. februar 2021 kan lodsejere og oplandskonsulenter anmode kommunerne om at frigive arealer, der ellers er udpeget til kommunale vådområder, til etablering af minivådområder i 2021.

Landbrugsstyrelsen har netop offentliggjort udpegningskortet, der viser, hvor lodsejere potentielt kan søge tilskud til at etablere minivådområder under næste ansøgningsrunde, der åbner igen i april 2021, skriver landbrugsstyrelsen i en pressemeddelse.

Kortet kan findes her.

På udpegningskortet er arealer, der er klassificeret som opland til lavbund i ådal, som udgangspunkt reserveret til de større, kommunale vådområdeprojekter. Disse arealer fremgår i vores udpegningskort som:

Betinget egnet (lysegrøn)

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Betinget potentielt egnet (lysegul)

Betinget potentielt egnet, drænet (lyseblå)

Hvis du som lodsejer ønsker at søge om tilskud til at etablere et minivådområde i 2021 på et areal, der er markeret som 'betinget egnet', 'betinget potentielt egnet' eller 'betinget potentielt egnet, drænet' i vores udpegningskort, kan du eller din oplandskonsulent lige nu anmode din kommune om, at de frigiver arealet. For at frigive arealet, skal kommunen senest den 22. februar 2021 sende en anmodning til Landbrugsstyrelsen.

Du kan læse mere om proceduren for frigivelse her.

Hele landbrugsstyrelsens pressemeddelse finder du her.