Lyt til artiklen:

Stoneless: Fra skoleprojekt til iværksætter

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Utallige buk i knæ og ryg, fik Søren Vestergaard Kristensen til at tænke, at samling af sten måtte kunne gøres smartere og mere skånsomt for kroppen.

I forbindelse med et skoleprojekt i 9. klasse, udviklede den dengang 15-årige Søren prototypen af en stensamler til at spænde efter ATV'en.
Stensamleren gør opsamling af sten på marken meget hurtigere, og meget mere skånsom for dig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I dag er Søren 22 år, og virksomheden Stoneless har haft gang i salget af stensamleren siden foråret 2019.

Den tunge tjans

Stensamleren er opbygget med en benzinmotor, der trækker en hydraulikpumpe. Alle funktioner på maskinen, betjenes med en lille boks der monteres på det trækkende køretøj, for eksempel en ATV.

Når man kommer hen til en sten på marken, samler et aggregat foran på stensamleren stenen op, og skubber den om på ladet, også selvom stenen sidder godt fast. Stensamleren tømmes ved at tippe ladet, dette forgår også hydraulisk.

Stensamleren vejer knap 400 kg, og med fire brede dæk gør den ikke skade på de afgrøder den passerer.

Fra januar 2021 leveres stensamleren med hydraulik til ind- og udklapning, hvor det hidtil har været en manuel funktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvider produktionen

Søren er igang med at flytte produktionen i større lokaler i Hammershøj, for de bygninger han startede op i er blevet for små. Lokalerne lejes af CMA Smede & Montage, der også har en person fuldtidsbeskæftiget med at producere stensamleren. Fra januar 2021 er det planen at endnu en person skal beskæftiges med produktionen.

Indtil videre har Søren fået en del hjælp af venner og bekendte, til at samle de mange stensamlere.

For det går stærkt hos Stoneless. Indtil videre er der solgt 36 stk. stensamlere i Danmark, 3 stk. i Sverige og man er lige begyndt at markedsføre sig i Norge.
I løbet af foråret 2021 vil Stoneless markedsføre sig i Tyskland og videre ud i Europa.

Al markedsføring af Stoneless foregår ved hjælp af Facebook. Og de kunder der rundt omkring er glade for maskinen, viser den gerne frem for nye interesserede.

Søren bruger al sin tid på indkøb, slag, markedsføring og holde øje med driften af Stoneless. Og han har for nyligt hyret JVR Consult til at hjælpe med forretningsudvikling, strategi og markedsføring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produceres udelukkende i Danmark

De store dele til stensamleren skæres, klippes og bukkes hos ES Stålindustri i Vildbjerg. Efter delene er galvaniseret, sendes de til produktionsbygningerne i Hammershøj, hvor snart to personer er fuldtidsbeskæftiget med produktion og samling af stensamleren.

Man forventer at komme et godt stykke over 100 solgte maskiner i 2021.

Den unge iværksætter har mange flere nye ideer til udvikling af den nuværende stensamler, og der er også andre maskiner på tegnebrættet.