Lyt til artiklen:

25 år med Østdansk Landboforening i Rønnede

00:00
Hastighed: ???x
02:31

I Østdansk Landboforening arbejder de løbende med nye visionære mål både politiske og faglige.

- For fremadrettet skal vi tilbyde endnu flere ydelser, til både landmanden, men også andre erhvervsdrivende. Der er et stigende behov for rådgivning og sparring i alle virksomheder i en stadig mere og mere kompleks verden, forklarer bestyrelsesformand Ole Elbæk i en pressemeddelelse fra Østdansk Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør Torben Flinch ser også mange muligheder, hvilket blandt andet skyldes en stærk medarbejderstab.

- Med en god opbakning fra medlemmer og kunder, har vi været i stand til at drive en solid virksomhed i et kvart århundrede, der hele tiden har kunnet matche alles behov, siger han.

- I øjenhøjde tager vi udgangspunkt i den enkeltes bedrift eller virksomheds behov uanset størrelse. Men det har ikke kunnet lade sig gøre uden dygtige og loyale medarbejderne, der er kernen i Østdansk Landboforening. Vi har udviklet os kolossalt løbende gennem årene. Og det er deres fortjeneste, at vores rådgivningsvirksomhed vil have en sund levetid - også i fremtiden, siger direktør Torben Flinch.

rich-media-2
Bestyrelsesformand i Østdansk Landboforening Ole Elbæk. Pressefoto.

50-års jubilæum

Den tidligere bestyrelsesformand, Jørgen Petersen, glæder sig over jubilæet, for det viste sig at være den helt rigtige beslutning at få et domicil i Rønnede.

- Vi var ti landboforeninger samt familielandbrug - det skulle samles. Det arbejde begyndte jeg på allerede i 1989. Det lykkedes blandt andet med hjælp fra Østsjællands Erhvervsråd og i marts 1995 kom det første spadestik, og under et år senere var vi færdige, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dengang var mit stille ønske og håb at centret holdt i 20 år. Jeg havde på det tidspunkt været gennem mange fusioner og nedlæggelser i firserne og halvfemserne, og forestillede mig, at det var nok en realistisk levetid for stedet. Men her er jeg glad for, at jeg tog fejl, siger Jørgen Petersen.

- Så når man i dag spørger mig, om Østdansk landboforening også er her om 25 år, er svaret klart ja. Bevares der vil altid komme op- og nedgange, men på den lange bane vil foreningen bestå. Antallet af landbrug er faldet støt de sidste årtier, men arbejdsbyrden og dokumentationskrav fra myndighederne er steget, siger han.

- Landbrugserhvervet bliver mere og mere kompleks, hvilket giver Østdansk Landboforening en klar berettigelse langt ud i fremtiden, lyder det fra Jørgen Petersen.

Østdansk Landboforening vil senere på året afholde jubilæumsreception. Grundet COVID-19 bliver denne dato først fastsat til foråret.