Lyt til artiklen:

Washington Post følger den danske minksag

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Washington Post skriver i en artikel 18. december om det politiske forløb med forbud mod minkavl.

Avisen skriver: Statsministeren Mette Frederiksen sagde, at hun ikke vidste, at afskaffelsesordren var ulovlig indtil den 8. november, fire dage efter at hun meddelte det, skriver avisen.

Men Tage Pedersen, formanden for Dansk Pelsdyrforening, sagde, at Frederiksen ringede til ham den 7. november efter at han spurgte, om ordren var lovlig. Tage Pedersen fortalte TV2, en nationalt tv-station, at premierministeren sagde: "Regeringen står fast. Alle mink skal udslettes. Der er ingen vej tilbage".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avisen citerer også professor ved Syddansk Universitet, Frederik Waage.

- Det store problem er, at parlamentet burde have været involveret. Det kunne have gjort en forskel, der kunne have reddet minkindustrien, sagde Frederik Waage, professor i forfatningsret ved Syddansk Universitet.

Den amerikanske avis skriver også om SSI.

I Danmark havde det statslige seruminstitut sagt, at tusinder måske var blevet inficeret med stammer af minkrelateret coronavirus - og mindst 12 af dem med en "cluster-five" -stamme, der syntes at være mere resistente over for nuværende vacciner.

Instituttet har siden sagt, at "cluster-five" -mutationerne ikke længere spredte sig til mennesker på det tidspunkt, hvor meddelelsen blev fremsendt, men at det ikke havde været sikkert på det tidspunkt.

Washington Post har talt med minkavler Kim Christensen fra Jyllinge og beskriver, hvordan han den 53-årige avler næste morgen efter pressemødet den 4. november gik i gang med at gasse sine 23.000 mink og dermed mistede sit livsværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyr som Christensens, der er blandt 15 millioner allerede dræbte mink, blev hurtigt begravet i store skyttegrave, hvor deres nedbrydende kroppe snart dukkede op igen fra de lavtliggende grave som det, medierne kaldte "zombiemink". Andre massegrave udgør en forureningsrisiko for drikkevandsforsyningen, skriver Washington Post.