Lyt til artiklen:

Landbrugsfag i 10. klasse fortsætter på Dalum Landbrugsskole

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har besluttet, at Dalum Landbrugsskoles særlige 10. klassestilbud med linjefag i hest og maskiner fremover skal gøres permanent.

Det skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Årets julegave kom ikke ned gennem skorstenen i år. Den kom fra Faaborg-Midtfyn Kommune, og det er den bedste julegave, vi kunne ønske os, siger forstander Jens Munk Kruse fra Dalum Landbrugsskole.

Skolen har som et forsøg de seneste to år haft tilladelse til at udbyde 10. klasse på afdelingen i Korinth, og det er en meget positiv evaluering af det forsøg, som har overbevist politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune om at gøre 10. klassestilbuddet permanent.

- Vi er meget positive overfor det nye 10. klassestilbud. Det er et rigtig godt initiativ, som går fint hånd i hånd med kommunens øvrige 10. klassestilbud, så selvfølgelig bakker vi op, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager.

Tiltrækker elever fra hele landet

Dalum Landbrugsskole får henvendelser fra interesserede elever i hele landet, og på det nuværende hold er der elever fra både Fyn, Sjælland og Bornholm. Formelt er der tale om en helt almindelig 10. klasse, men tæt kontakt med dyr, natur og maskiner har fået mange af de nuværende elever til at overveje en fremtid inden for landbruget.

- Det her er jo en oplagt mulighed for at prøve tingene lidt af, inden man skal vælge uddannelse. Vi kan sagtens bruge flere dygtige unge mennesker i landbruget, så vi er da glade for, at mange af de nuværende 10. klasseelever vil fortsætte på landbrugsuddannelsen, siger Jens Munk Kruse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er allerede nu tikket tilstrækkeligt med tilmeldinger ind til endnu en 10. klasse i 2021, og forstanderen venter spændt på at følge udviklingen frem til 1. marts 2021, som er fristen for at søge ind på en ungdomsuddannelse næste år.

- Jeg håber, at vi næste år kan få to 10. klasser på Dalum Landbrugsskole. Det er skønt at komme ind i hestestalden eller på værkstederne og mærke aktiviteten og glæden, når de unge samles og hygger sig med deres interesser, siger forstanderen.