Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza fundet i jysk hobbybesætning: 700 aflives

00:00
Hastighed: ???x
01:36

En fjerkræbesætning ved Jelling på omkring 700 dyr bliver aflivet, efter der er fundet fugleinfluenza.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen vil i samarbejde med Beredskabsstyrelsen aflive fjerkræbesætningen senere på ugen. Fødevarestyrelsen etablerer en 3- og en 10-kilometerzone rundt om den smittede farm, hvor der vil gælde særlige restriktioner.

- Vi afliver den smittede besætning for at forebygge smittespredning og opfordrer fjerkræavlere i hele landet til at tage alle nødvendige forholdsregler. Det er blandt andet vigtigt, at de beskytter deres fjerkræ mod vilde fugle med overdækning og tag, siger Birgit Hendriksen, veterinærchef i Fødevarestyrelsen.

I 3-kilometerzonen er der blandt andet krav om, at ejere af hobbyfjerkræ og fugle registrerer deres dyr på landbrugsindberetning.dk inden 17. december. Formålet er at sikre tæt overvågning, så Fødevarestyrelsen kan reagere hurtigt på nye udbrud tæt på.

Zonebegrænsningerne betyder, at det i en periode bliver forbudt at sælge æg eller flytte æg, kyllinger, høns og andre fugle til eller fra ejendomme uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Ejere og besøgende, der kommer i hønsegårdene skal rense og desinficere fodtøj, så de ikke bringer smitte rundt, og ejere har pligt til at forebygge smittespredning. Hvis der opstår tegn på sygdom blandt fuglene, har ejeren pligt til at kontakte Fødevarestyrelsen om mistanken, skriver Fødevarestyrelsen.

Hvis der ikke kommer nye udbrud i området kan zone-beskyttelsen tidligst blive ophævet om 30 dage.