Lyt til artiklen:

Flere dyrlæger viser symptomer på kulilteforgiftning efter minkaflivninger

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Flere dyrlæger kan være blevet udsat for kulilteforgiftning under minkaflivningerne, fordi det gik så stærkt.

Én dyrlæge har fået kulilteforgiftning, mens fem andre dyrlæger viser symptomer på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Fødevarestyrelsen til Berlingske.

Det kritiserer Den Danske Dyrlægeforening nu. Foreningen ved ikke, hvordan kulilten kan have spredt sig, men forestiller sig, at fordi aflivningskasserne med giftstoffet er blevet åbnet for ofte, har kulilten spredt sig ud i hallerne.

- Aflivningen blev forceret igennem, og materiellet og dyrlægerne var hele tiden under pres. Så når det skal gå så stærkt, er det naturligt, at man begynder at gå på kompromis med sikkerheden, siger Helle Slot, der er dyrlæge og medlem af hovedbestyrelsen i foreningen.

Opdateret 04.12.2020 klokken 14.00.

Formand for dyrlægeforeningen, Hanne Knude Palshof, bekræfter, at der har været tale om enkelte kulilteforgiftninger i starten af aflivningsfasen i starten af november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle dyrlæger er raske igen, og ingen har tilsyneladende mén. Alle er blevet behandlet ambulant. Påvirkningerne skete lige i starten, hvor man ikke helt vidste, hvordan aflivningsmaskinerne fungerede, men det fik man ret hurtig styr på, og så kom er også styr på situationen, siger Hanne Knude Palshof, formand for DDD til Maskinbladet.

Alle tilfælde er blevet anmeldt af Fødevarestyrelsen som en arbejdsskade. Dyrlægeforeningen har ikke tænk sig at gøre mere i sagen.