Minkavl er forbundet med den største erhvervsmæssige risiko for smitte med Covid-19 blandt en række brancher og befolkningsgrupper.

Minkavl er forbundet med den største erhvervsmæssige risiko for smitte med covid-19 blandt forskellige brancher, viser opgørelse fra SSI.

Omkring 29 procent af alle minkejere i Region Nordjylland har været smittet. Der er stor forskel på, hvor stor risikoen er for at blive smittet med covid-19, når man ser på tværs af brancher.

Tal fra Statens Serum Institut fra 2. december viser smitten i forskellige brancher til og med uge 47. Blandt de forskellige brancher er minkejere og personer med bopæl på minkfarme den branche/ befolkningsgruppe, hvor forekomsten af smitte med covid-19 er størst.

For eksempel var omkring 29 procent af minkejerne i Region Nordjylland bekræftet smittet med covid-19 i uge 47.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Minkavl er således forbundet med den største erhvervsmæssige risiko for smitte med Covid-19 blandt en række brancher og befolkningsgrupper.

Hospitalsansatte er også i større risiko for smitte end den øvrige befolkning - om end væsentlig mindre end minkavlere. Det kan blandt andet hænge sammen med, at mange hospitalsansatte har kontakt med smittede patienter.

Blandt ansatte på landets hospitaler var 3,4 procent bekræftet smittet med covid-19 i uge 47. Til sammenligning var det cirka 2,8 procent i hotel- og restaurationsbranchen, mens det var cirka 1,2 procent i hele befolkningen.

- Denne opgørelse understreger at minkejere har været massivt eksponeret for smitte i kraft af deres arbejde. Det er vores erfaring at smittede minkbesætninger først opdages sent i smitteforløbet. Derfor er skaden som regel sket i forhold til at minkene har givet smitten videre, når smitten på farmen opdages. Det betyder også at det har været svært at forebygge spredning til det øvrige samfund, siger Tyra Grove Krause, afdelingschef og overlæge på Statens Serum Institut.