For første gang har en virksomhed fået godkendt salg af kød lavet i et laboratorie.

For første gang nogensinde har et land godkendt kød, der er lavet i et laboratorie, til salg.

Det er Singapore, der har tilladt salg af stykker af "kylling", som er produceret i et laboratorie af et amerikansk firma, Eat Just, uden at et dyr er blevet slagtet.

Det skriver The Guardian.

- Godkendelsen er en af de mest betydningsfulde milepæle i fødevareindustrien i løbet af de seneste håndfuld årtier. Det er en åben dør, og det er op til os og andre virksomheder at tage muligheden. Jeg håber, det fører til en verden inden for en række år, hvor størstedelen af kød ikke kræver, at man dræber ét eneste dyr eller fælder ét eneste træ, siger Josh Tetrick fra Eat Just.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge Eat Just vil det producerede kød i første omgang være svært tilgængeligt og dyrt. I takt med at virksomheden kan producere mere, vil det blive billigere.