Automatisk oplæsning:

GPS og skærm-tyveri på Fyn og Langeland

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Solbjerg Maskinstation på Fyn har fået stjålet otte skærme og fem antenner, mens Andersens Maskinstation på Langeland har mistet seks skræme og to antenner.

Så er den gal igen. Og noget tyder på, at det ikke længere kun er jyder, som er udsat for tyveri af New Holland og Case IH GPS-antenner og terminaler.

Både Solbjerg Maskinstation på Fyn og Andersens Maskinstation på Langeland har formodentligt i løbet af weekenden haft besøg af tyve, som er løbet med otte terminaler fra New Holland T7- og T8-traktorer fra Solbjerg Maskinstation og fem GPS-antenner samt seks terminaler fra Case IH Puma og Optum hos Andersens Maskinstation på Langeland og to GPS-antenner.

.- Det er da hammer frusterende, fortæller Lars Skov, indehaver af Solbjerg Maskinstation til Maskinbladet, og det samme gør sig gældende hos Morten Meldgaard Andersen, som er indehaver af Andersens Maskinstation på Langeland.

.- Vi plejer at afmonterer antennerne, men da vi netop havde brugt to sæt sidst på ugen, som ikke var blevet afmonteret, mistede vi heldigvis kun to antenner, fortæller han.

rich-media-1
Det var ikke alle GPS-antenner, som tyvene fik med fra Andersens Maskinstation på Langeland - maskinstationen plejer nemlig af afmonterer antennerne. Foto: Andersens Maskinstation Langeland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ødelagte ledninger

Tyvene har i nogle tilfælde pænt afmonteret ledninger og skruer på terminalerne, mens man i de fleste tilfælde har enten rykket eller klippet ledningerne til terminalerne.

Det kan i værste fald betyde et nyt ledningsnet til traktoren.